Σαϊτοπόλεμος-Τραγικό: Κατέγραψε τον θανάσιμο τραυματισμό του

Σαϊτοπόλεμος-Τραγικό: Κατέγραψε τον θανάσιμο τραυματισμό του σε VIDEO o εικονολήπτης που εξέπνευσε σήμερα στην Καλαμάτα

Από σαΐτα που έφυγε προς το πλήθος έχασε την ζωή του ένας εικονολήπτης, που κάλυπτε την εκδήλωση στην Καλαμάτα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της πόλης, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο εικονολήπτης κάλυπτε τον καθιερωμένο σαϊτοπόλεμο όταν τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός.

Όπως έγινε γνωστό, σαϊτα έφυγε από τα χέρια σαϊτομάχου και χτύπησε στο κεφάλι τον εικονολήπτη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ήταν όμως ήδη νεκρός.

Ο Κ.Θ, πατέρας δυο παιδιών, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού, οπερατέρ και άλλων καναλιών αλλά και ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, μετέδωσε επί της ουσίας τον θάνατό του σε απευθείας σύνδεση καθώς έδειχνε ζωντανά τον σαΐτοπόλεμο.

Ήταν 25 περίπου χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί και με μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Πίσω του αφήνει τους δύο γιους του οι οποίοι βρίσκονται στην εφηβεία και την σύζυγό του Βασιλική.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Ο Σαϊτοπόλεμος κρατάει από το 1821

Ρίζες από τον αγώνα για την απελευθέρωση του έθνους έχει ο Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα που αναβιώνει την Κυριακή του Πάσχα.

Το έθιμο θέλει τους διαγωνιζόμενους να είναι οπλισμένοι, με σαΐτες που έχουν κατασκευάσει μόνοι τους από χαρτονένιους σωλήνες γεμισμένους μπαρούτι και τις…εκτοξεύουν σύμφωνα με το kalamatatimes.gr.

Κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821 οι Μεσσήνιοι κατασκεύασαν της σαΐτες από καλαμια  καθάριζαν το καλάμι εσωτερικά και το γέμιζαν με μπαρούτι και στο κέντρο κατά μήκος της γόμωσης έκαναν μια τρυπά, με αποτέλεσμα να απελευθερώνουν μια ισχυρή φλόγα και έναν ήχο σαν γδούπο.

Σύμφωνα με την παράδοση χάρη σε αυτήν την ευφυή κατασκευή οι Μεσσήνιοι  κατάφεραν να αναχαιτίσουν το ιππικό των Τούρκων.

Ο δυνατός θόρυβος και ο κρότος που προκάλεσαν τρόμαξαν τα άλογα τόσο πολύ που έριξαν κάτω τους αναβάτες τους και έφυγαν φοβισμένα σύμφωνα με την παράδοση. Οι σαΐτολόγοι προετοιμάζονται όλον τον χρόνο για αυτήν την ξεχωριστή ημέρα.

Φορούν μέχρι και …Στρατιωτικές και παραδοσιακές στολές στην αναβίωση του εθίμου

Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες των 10-15 ατόμων, οι οποίες διαθέτουν λάβαρο, σαλπιγκτή και επικεφαλής. Πολλοί από αυτούς φορούν παραδοσιακές στολές, ενώ οι υπόλοιποι προτιμούν πρόχειρα ρούχα και στρατιωτικές στολές.

Με το σύνθημα της έναρξης οι σαΐτες ανάβουν και η εκκωφαντική φασαρία ξεσηκώνει το πλήθος που ζητωκραυγάζει.