Πύθιο Έβρου: Οι φρουροί των συνόρων – VIDEO με περίπολο και εικόνες μέσα από το φυλάκιο που ανήκει στην ζώνη ευθύνης της 16ης μεραρχίας

Η ένταση στο κόκκινο. Όσο αυξάνεται η ένταση στα ελληνο-τουρκικά, τα μέτρα ανάμεσα στις δυο χώρες παραμένουν και αυτά αυξημένα. Το Armyvoice.gr επισκέφθηκε ακριτικά φυλάκια  στην ζώνη ευθύνης της 16ης μεραρχίας.

Πρώτος σταθμός το φυλάκιο στο Πύθιο Έβρου. Εκεί που άλλοτε περνούσε το γνωστό δρομολόγιο του Orient express οι στρατιώτες βρίσκονται κυριολεκτικά με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Οι περιπολίες παραμένουν αυξημένες, ιδιαίτερα μετά την σύλληψη των δυο στρατιωτικών που παρέμειναν επί μήνες φυλακισμένοι στις φυλακές της Τουρκίας.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές σκηνές από περίπολο

Την ώρα της επίσκεψης του Armyvoice.gr είχαν σκοπιά δυο στρατιώτες από κοντινές περιοχές. Ο ένας από τα Γιάννενα και ο άλλος από την Κέρκυρα. Βρέθηκαν να μοιράζονται εμπειρίες λύπες και χαρές στο ακριτικό φυλάκιο.

Παιδιά που χαρίζουν στην πατρίδα αρκετούς μήνες από την ζωή τους. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζαν καν πού πέφτει το Πύθιο που θα έμελε να υπηρετήσουν ένα μέρος από την θητεία τους.

Εδώ πάντως κάτω από δύσκολες συνθήκες δένουν φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή.

Οι στρατιώτες που βρέθηκαν στο φυκιο την ημέρα που τους επισκεφθήκαμε, μίλησαν για τα όνειρά τους και το περιμένουν να κάνουν στην πολιτική τους ζωή. Όλοι ωστόσο δήλωσαν έτοιμοι να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα, εάν αυτό απαιτηθεί.

Προηγούμενο άρθροΈπεσε το Facebook και το #Instagram σε όλο τον κόσμο #FacebookDown
Επόμενο άρθροΈβρος: Γυναίκα ΕΠΟΠ στα Μαράσια με το δάχτυλο στην σκανδάλη
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).