Παρίσι: Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες – Φωτιά στον καθεδρικό ναό στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στον παγκοσμίου φήμης Καθεδρικό ναό «Παναγία των Παρισίων» ή Notre Dame όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι.

Αυτό ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Παναγία των Παρισίων: Κατέρρευσε η οροφή – LIVE εικόνα

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν ήταν άμεσα σαφής, αλλά οι αξιωματούχοι λένε ότι θα μπορούσε να συνδεθεί με εργασίες ανακαίνισης.

Εικόνες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν σύννεφα καπνού να κινούνται πάνω από το γοτθικό κτίριο 850 ετών.

Πέρυσι, η Καθολική Εκκλησία στη Γαλλία ξεκίνησε εκστρατεία για να βρεθούν κεφάλαια και να σωθεί ο καθεδρικός ναός  ο οποίος άρχισε να καταρρέει.

Η επιχείρηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε ξέλιξη. Η περιοχή γύρω από το κτίριο στο κεντρικό Παρίσι έχει εκκενωθεί, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ένα μέρος του ναού φαίνεται ότι έχει ήδη καταρρεύσει σύμφωνα με αναφορές στα social media.

Ο δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, την περιέγραψε ως «φοβερή φωτιά» και παρότρυνε τους ανθρώπους να σέβονται τα όρια που έχουν δημιουργήσει τα πληρώματα των πυροσβεστών για να εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν ασφαλείς.