Νυχτερινή αποζημίωση: Fake News για ΠΑ και ΠΝ – Ποιοι παίρνουν οδοιπορικά και γιατί είχαν διακοπεί στον Στρατό Ξηράς – Τι περιμένουν τα στελέχη


Μια κατασκευασμένη είδηση Fake News  έχει πλημμυρίσει από το πρωί το διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτήν Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό παίρνουν τη νυχτερινή αποζημίωση, σε αντίθεση με τον Στρατό Ξηράς, τα στελέχη του οποίου αδικούνται.

Τα νυχτερινά όπως πολλές φορές έχει γράψει το Armyvoice.gr έχουν νομοθετηθεί, αλλά ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Συνεπώς  είναι αδύνατο οποιαδήποτε οικονομική υπηρεσία να δώσει νυχτερινά, γιατί πολύ απλά δεν έχουν ποτέ καθοριστεί τα ποσά με κοινή υπουργική απόφαση.

Ωστόσο Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό δίνουν στα στελέχη τους τα οδοιπορικά, με βάση διαταγή που είχε εκδώσει ο Ευάγγελος ΑΠοστολάκης όταν ήταν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Με έγγραφη διαταγή και καίρια παρέμβασή του ο Α/ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ε. Αποστολάκης, επέλυσε τότε  ένα διαχρονικό πρόβλημα διαφορετικής αντιμετώπισης των Κλάδων

αναφορικά με την καταβολή αποζημίωσης στο προσωπικό που εκτελεί 24ωρη υπηρεσία κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.

ΕΠί του προηγούμενου Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή ωστόσο, για κάποιο περίεργο λόγο είχε διακοπεί η παροχή των οδοιπορικών, με αποτέλεσμα τα στελέχη να μην αμοίβονται για τις υπηρεσίες που κάνουν.

Η διαταγή είναι ακόμα σε ισχύ και το κόστος για τον Στρατό Ξηράς εκτιμάται ότι δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 5.000.000 ετησίως.

Μήπως θα έπρεπε ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Καμπάς να ενεργοποιήσει την καταβολή των οδοιπορικών; Βεβαίως θα πρέπει να εξευρεθούν και τα κατάλληλα κονδύλια.