Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Της τροπολογίας το κάγκελο για τους συνδικαλιστές – Βρέχει τροπολογίες από όλα τα κόμματα για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό


Βρέχει τροπολογίες για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό στην Βουλή. Τον χορό άνοιξε προχθές στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ΚΚΕ δια στόματος Λιάνας Κανέλλη και σήμερα έχουν ήδη αναφερθεί ότι θα κατατεθούν άλλες δυο τροπολογίες.

Η μια από την πλευρά της κυβέρνησης και η άλλη από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια ο εισηγητής από την πλευρά της κυβέρνησης δήλωσε ότι θα έρθει τροπολογία παρεμφερής με αυτή του ΚΚΕ, η οποία θα

προσαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία στον βασικό συνδικαλιστικό νόμο και θα επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων της μιας ομοσπονδιών.

Το ίδιο υποστήριξε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής άμυνας. Ωστόσο η τροπολογία δεν έχει ακόμα έρθει στην Βουλή.

Πριν από λίγο ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική συμπαράταξη δήλωσε ότι τρία κόμματα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι έχουν καταθέσει κι αυτά τροπολογία για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Συνεπώς από ώρα σε ώρα αναμένεται να γίνει γνωστή και η τροπολογία που προανήγγειλε η κυβέρνηση για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.