Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Φωτογραφική διάταξη απονέμει 3-4 βαθμούς Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: ΟΛΕΣ οι προσλήψεις στο Στρατό και Ναυτικό Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ κατατέθηκε στη Βουλή-Ρυθμίζει Κοινωνικά Επιδόματα Μεταθέσεις 2019: Τι θα γίνει με το αμετάθετο - Δηλώσεις Αποστολάκη ΕΠΟΠ 2019 - ΟΒΑ 2019: Προσλήψεις στο Στρατό και νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Έρχονται αλλαγές στο πολιτικό προσωπικό

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ! Περιέχει την ρύθμιση για τα αναδρομικά ενστόλων ώστε να μην χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να μπει για συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές.

Αυτό μας διαβεβαίωσε αρμόδια πηγή του ΥΠΕΘΑ, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το νομοσχέδιο περιέχεται διάταξη με την οποία διευκολύνονται τα στελέχη για να μην αποκλειστούν από την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων.

Συνεπώς οι πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί είχαν βάση, αλλά η ρύθμιση, παρότι οικονομικού χαρακτήρα, δεν κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ρυθμίζεται η απαλλαγή ενστόλων και στρατιωτικών από την εισφορά αλληλεγγύης.

Έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο βρίσκεται ήδη στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Αυτό άλλωστε είχε υποσχεθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, το νομοσχέδιο στο άρθρο 63 παριέχει διάταξη με την οποία διευκολύνονται οισ τρατιωτικοί να πάρουν τα κοινωνικά επιδόματα.

Η διάταξη που περιλαμβάνετια είναι η εξής:

Άρθρο 63

Λοιπές διατάξεις

1. Ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακής πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) δεν συνυπολογίζονται στο εισόδημα του φορολογικού έτους 2018, εφόσον το ύψος του αποτελεί κριτήριο για τη χορήγηση ή την εφαρμογή τους.

Εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί πριν το Πάσχα, θα πρέπει να βγει στη συνέχεια ερμηνευτική εγκύκλιος από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων, ώστε να γίνει και η ανάλογη τροποποίηση στο .

Εάν όλα προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις, τότε εκτιμάται ότι οισ τρατιωτικοί θα μπορούν να πάρουν τα κοινωνικά επιδόματα με την επόμενη πληρωμή του ΟΠΕΚΑ τον Μάιο.