Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Μπαίνει στην επιτροπή άμυνας την ερχόμενη εβδομάδα – Πρόβλημα με ΟΒΑ τέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών – Η ηγεσία του Άμυνας ελπίζει να ξεπεραστεί

Τελευταία ευκαιρία για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ πριν τις εκλογές είναι η ερχόμενη εβδομάδα καθώς η Βουλή θα κλείσει για Πάσχα και στη συνέχεια μπαίνουμε στην προεκλογική περίοδο.

Έτσι το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ το οποίο βρίσκεται από τις αρχές αυτής της εβδομάδας στην Βουλή θα πρέπει να μπει για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή άμεσα. Οι πληροφορίες λένε ότι την Δευτέρα θα είναι στην αρμοδια Επιτροπή και την Πέμπτη θα πάει για ψήφιση.

Ωστόσο έχει προκύψει πρόβλημα με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αρνείται να συνηγορήσει και να συνυπογράψει την επέκταση της τριετίας των ΟΒΑ.

Για να μπορέσει να ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος» και προκειμένου να μπορέσει να μπει για επεξεργασία στη Βουλή το νομοσχέδιο, φαίνεται πως συμφωνήθηκε να αφαιρεθούν οι διατάξεις που αφορούν τους ΟΒΑ και να γίνουν διαπραγματεύσεις.

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δτο υπουργείων θα μπορέσει να μπει στην Βουλή ως τροπολογία, αλλά αυτό δεν είναι βέβαιο.

Θα κρατήσει επί μακρόν η αγωνία τόσο των ΟΒΑ όσο και του υπουργείου εθνικής άμυνας που θέλει να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν, δίνοντας δικαίωμα επέκτασης της θητείας στους ΟΒΑ.

Πάντως θα αναμένουμε να δούμε και την μορφή του νομοσχεδίου  μαζί με τις τελικές διατάξεις ειδικά για τους ΕΜΘ αλλά και τις διατάξεις που είχαν υποσχεθεί σε διάφορες άλλες ομάδες και κατηγορίες στρατιωτικών και αποστράτων αλλά δεν περιλήφθηκαν στο αρχικό κείμενο που εμφανίστηκε στο Διαύγεια.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com