Κύπριος ίλαρχος: Εκπαιδευμένος στο Σχολείο Αιχμαλώτων στη Ρεντίνα – Γνωρίζει καλά πώς να «διαβάζει» το μυαλό των ανακριτών 

Εκπαιδευμένος στον Ανορθόδοξο πόλεμο και στο σχολείο Αιχμαλώτων της Ρεντίνας είναι ο Κύπριος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς ο οποίος μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ και μεθοδικά επτά αθώες ψυχές. Πέντε γυναίκες και δυο παιδιά.

Η εκπαίδευση που έχει λάβει, αιτιολογεί και τη μεθοδικότητά του καθώς και το γεγονός ότι καθυστέρηση χαρακτηριστικά να παραδεχθεί τις δολοφονίες.

Ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει με τις παραδοχές, όταν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά και πώς να προκαλεί εκπλήξεις όταν αυτός το επιλέγει.

Χθες μόνο ομολόγησε τη δολοφονία ακόμα δύο γυναικών και ενός παιδιού, ανεβάζοντας μέχρι στιγμής τα θύματα τα οποία φαίνεται να άφησαν τη τελευταία τους πνοή στα χέρια του σε επτά.

Πρόκειται για

  • την 38χρονη Marry Rose Tiburcio,
  • την 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc,
  • την 28χρονη Arian Palanas Lozano,
  • την 29χρονη Maricar Valtez Arquiola,
  • την 36χρονη Livia Florentina Bunea,
  • την 8χρονη κόρη της Elena Natalia Bunea
  • και ακόμα μία γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Τα τέσσερα πρώτα θύματα κατάγονται από τι Φιλιππίνες, τα άλλα δύο από τη Ρουμανία και το τελευταίο είτε από την Ινδία είτε από το Νεπάλ, καθώς ο καθ’ ομολογία δράστης δεν θυμόταν την εθνικότητα.

Κύπριος ίλαρχος: Ομολογία φρίκης

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας politis.com.cy ενώ μέχρι χθες που οδηγήθηκε στο δικαστήριο για διάταγμα κράτησης

ως ύποπτος για τον φόνο της 29χρονης Maricar απέρριπτε κάθε εμπλοκή του,

στη συνέχεια κατά τη διάρκεια νέου κύκλου ανάκρισης, ομολόγησε τη διάπραξη τεσσάρων φόνων.

Παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την Marirac Valtez Arquiola, και προσφέρθηκε να υποδείξει στους ανακριτές σημείο στο οποίο είχε πετάξει σε λάκκο ένα πτώμα άλλης γυναίκας.

Ο Μεταξάς ανέφερε πως δεν θυμόταν την εθνικότητα της γυναίκας, που μάλλον είναι από την Ινδία ή το Νεπάλ.

Στη συνέχεια υπέδειξε στους ανακριτές το σημείο που είχε κρύψει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Κάμπος του Μύλου στην Ορούντα.

Η δολοφονία είχε διαπραχθεί το καλοκαίρι του 2018. Πριν συνέλθουν από την έκπληξη της νέας ομολογίας οι ανακριτές, άκουσαν τον 35χρονο λοχαγό

να δηλώνει ότι τον Σεπτέμβριο του 2016 σκότωσε επίσης μια 36χρονη από τη Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της.

Και οι δύο είχαν καταγγελθεί ως ελλείπουσες χωρίς μέχρι χθες να έχει εντοπιστεί κάποιο ίχνος τους.

Κύπριος ίλαρχος: άβαζε τα πτώματα σε βαλίτσα

Ο Ν. Μεταξάς αποκάλυψε στους ανακριτές ότι τα πτώματα της Marirac, της Livia – Florentina και της κόρης της Elena-Natalia τα πέταξε σε λίμνη φράγματος κοντά στο Μιτσερό,

αλλά όχι στο ίδιο σημείο που ισχυρίστηκε ότι πέταξε την 6χρονη Sierra.

Κάποιες πληροφορίες, που δεν κατέστη δυνατόν να διασταυρωθούν, αναφέρουν ότι τα πτώματα μητέρας και κόρης από τη Ρουμανία τα είχε βάλει σε μεγάλη βαλίτσα.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνουν έρευνες, με υπόδειξη από τον Μεταξά, για να εντοπιστούν τα τρία πτώματα.

Χθες υπέδειξε και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα της άγνωστης γυναίκας στο πεδίο βολής Ορούντας.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν μπορούσε να αναγνωριστεί

Εγινε αυτοψία από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οι οποίοι δεν έκαναν δηλώσεις, και σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η άγνωστη γυναίκα περιλαμβάνεται στη λίστα των γυναικών που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους.

Κύπριος ίλαρχος: Εκπαιδευμένος να παρακάμπει μεθόδους ανάκρισης

Συνάδελφοι του N. Μεταξά ανέφεραν στον «Π» ότι ο 35χρονος γνωρίζει πολύ καλά τις μεθόδους ανάκρισης

αλλά και το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει τους ανακριτές ως ανακρινόμενος.

Όπως ανέφεραν, έχει φοιτήσει στο ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου) στη Ρεντίνα στο οποίο λειτουργούσε το λεγόμενο Σχολείο Αιχμαλώτων.

Έχει εμπειρία να αντέξει την ψυχοσωματική πίεση της ανάκρισης, αλλά και να διαβάσει το μυαλό των ανακριτών και ενίοτε και τα στοιχεία που μπορεί να έχουν εναντίον του.

Ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει με τις παραδοχές, όταν αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, αλλά και πώς να προκαλεί εκπλήξεις όταν αυτός το επιλέγει.

Για μέρες δεν έλεγε τίποτα κρατώντας στάση αναμονής μέχρι να σπάσει τελικά και να δώσει πληροφορίες για ακόμη τρεις φόνους.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του ανέφεραν ότι υπήρξαν δύο κομβικά σημεία στη ζωή του 35χρονου.

Το ένα ήταν η εγκατάλειψη της οικογένειας από τη μητέρα του που φαίνεται να μην το ξεπέρασε ποτέ. Και το άλλο η εισδοχή του στη Σχολή Ευελπίδων.

Άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένειά του ανέφεραν πως με την επιστροφή του στην Κύπρο, άρχισε να υιοθετεί όλο και περισσότερο ακραίες θέσεις, κάτι που τον έφερε σε σύγκρουση με τα μέλη της οικογένειας.

Μετά το διαζύγιό του έδειξε να απομονώνεται και από φίλους και γνωστούς, δίνοντας την εντύπωση ότι τον είχε απορροφήσει αποκλειστικά η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία.

Κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί τις σκοτεινές διαδρομές του που οδήγησαν στον θάνατο τουλάχιστον πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Η ιδιαιτερότητα της περίπτωσής του θα μελετηθεί και από ειδικούς της Scotland Yard που θα φτάσουν μετά το Πάσχα στην Κύπρο για να βοηθήσουν στις έρευνες της Αστυνομίας.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com