Κρήτη: Σάλος από κάμερα στα γυναικεία λουτρά σε πολεμικό πλοίο!

Κρήτη: Σάλος από κάμερα στα γυναικεία λουτρά σε πολεμικό πλοίο! Την ανακάλυψε γυναίκα αξιωματικός μέλος του πληρώματος και έχει διαταχθεί έρευνα

Γυναίκα πεζοναύτης,  μέλος του πληρώματος του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Arlington εντόπισε κάμερα στα γυναικεία λουτρά του πλοίου, όταν αυτό βρισκόταν στο λιμάνι της Σούδας.

Το τι ακολούθησε μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάποιος.

Η Υπηρεσία Διερεύνησης Ποινικών Αδικημάτων του Αμερικανικού Ναυτικού (NCIS) διεξάγει έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης που τοποθέτησε συσκευή παρακολούθησης στα γυναικεία λουτρά.

Βέβαια δεν είναι γνωστό εάν έχει καταγραφεί κάτι ή όχι. Ωστόσο ο Cmdr. Ο Kyle Raines,  εκπρόσωπος του 6ου Αμερικανικού Στόλου Kyle Raines

επιβεβαίωσε το περιστατικό στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο και δήλωσε στο NBC ότι «η διοίκηση έχει αναλάβει και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει

όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του θύματος».

Οι έρευνες του Αμερικανικού Ναυτικού λαμβάνουν σοβαρά όλες τις αναφορές και εξετάζουν εάν πρόκειται σε σεξουαλική παρενόχληση, δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του 6ου Στόλου.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά σημειώνεται τέτοιο περιστατικό με άνδρες να κατασκοπεύουν τις γυναίκες στο πλοίο.

Ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί στο αμερικανικό υποβρύχιο USS Wyoming,  όπου ναύτες κινηματογραφούσαν επί δέκα μήνες, ομάδα δώδεκα γυναικών που υπηρετούσαν στο υποβρύχιο.

Στη συνέχεια μοίραζαν τα βίντεο στο ανδρικό πλήρωμα.

Το πλήρωμα τουUSS Arlington κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σούδα, προσέφερε εθελοντική εργασία σε Κέντρο ΑΜΕΑ, κάτι που για το αμερικανικό ναυτικό αποτελεί βασική κουλτούρα στην ζωή ενός πλοίου, σε αντίθεση βέβαια με την ελληνική πραγματικότητα.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click