Καιρός Πάσχα 2019: Τι λένε τα μερομήνια - Πότε πέφτει Καθολικό Πάσχα

Καιρός Πάσχα 2019: Τι λένε τα μερομήνια για την εορταστική περίοδο –  Πότε πέφτει του Αγίου Πνεύματος  – Καθολικό Πάσχα 2019

Οι βροχές και ο άστατος καιρός που επικρατεί στη χώρα προβληματίζει για το τι καιρό θα κάνει το Πάσχα και αν θα μας επιτρέψει να σουβλίσουμε στην ύπαιθρο τον οβελία.

Θα ρίχνει καρεκλοπόδαρα ή θα έχει ηλιοφάνεια;

Και μπορεί η ΕΜΥ ακόμα να μην μπορεί να προβλέψει με σιγουριά με τι καιρό θα κάνει το Πάσχα 2019, τα Μερομήνια όμως έχουν κάνει την πρόβλεψή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εορταστικό ωράριο καταστημάτων 2019 – Πάσχα 2019

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που την πιστεύουν.

Τα μερομήνια βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια λοιπόν, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος έως τις 18 Απριλίου, αλλά με αστάθεια γύρω στις 16 του μήνα.

Από τις 19 Απριλίου και μέχρι τις 24 θα υπάρχει μια βελτίωση του καιρού, αλλά με ανέμους, ενώ τις τελευταίες μέρες του μήνα ο καιρός θα είναι βροχερός.

Σημειώνεται ότι φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 22 Απριλίου και το Πάσχα είναι στις 28 του μήνα.

Τέλος, σύμφωνα με τα Μερομήνια, καλός προβλέπεται ο καιρός και την Πρωτομαγιά με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Πότε πέφτει του Αγίου Πνεύματος  – Καθολικό Πάσχα 2019

Πέρα από τις επίσημες αργίες 2019, υπάρχουν και κινητές εορτές που όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε:

  • Το  Καθολικό Πάσχα 2019 Πέφτει την Κυριακή 21 Απριλίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν το Ορθόδοξο Πάσχα 2109 που πέφτει στις 28 Απριλίου 2019.
  • Του Αγίου Γεωργίου 2019 είναι την επόμενη του Πάσχα, δηλαδή την Δευτέρα 29 Απριλίου
  • Του Αγίου Πνεύματος είναι την δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Από τις αργίες στην Ελλάδα άλλες είναι υποχρεωτικές από το νόμο, και άλλες είναι αργίες κατ’ έθιμο. Η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο αργιών είναι ότι στις υποχρεωτικές αργίες απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών ενώ κατά την προαιρετική αργία εξαρτάται από την κρίση (βούληση) του εργοδότη αν θα λειτουργήσει την επιχείρηση.