Καιρός Πάσχα 2019: Έρχεται καλοκαίρι – Πρόγνωση Meteo για την μεγάλη Εβδομάδα – Τι καιρό κάνει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 22/4/2019

Καιρός Πάσχα 2019: Μετά από αρκετές ημέρες με τη θερμοκρασία στη χώρας μας να βρίσκεται σε επίπεδα χαμηλότερα των κλιματικών τιμών,

αλλαγή περιμένουμε από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας, με επιτέλους, ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

Πιο συγκεκριμένα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες συνοψίζονται στη συνέχεια:

Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την Αφρική θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Η μέγιστη θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας τη Μ. Τετάρτη, με περαιτέρω άνοδο στη συνέχεια.

Η κίνηση των θερμών αερίων μαζών θα συνοδεύεται από μεταφοράς αφρικανικής σκόνης η οποία θα γίνει αισθητή στα δυτικά από τη Μ. Τρίτη.

Σποραδικές βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά κυρίως τη Μ. Τρίτη.

Ο Καιρός τη Μεγάλη Δευτέρα 22/4/2019

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές μετά το απόγευμα στα βόρεια τμήματα περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί

  • από 7 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα,
  • 9 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα,
  • 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα,
  • 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη,
  • 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και
  • έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ,

ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ,

με εξαίρεση το Νοτιοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες περιμένουμε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.