Ηνίοχος2019: Πού πετάνε μαχητικά σήμερα - Χάρτης #iniohos2019

Ηνίοχος2019: Πού πετάνε μαχητικά σήμερα – Χάρτης με τις δεσμευμένες περιοχές μέσα στο FIR Αθηνών όπου γίνεται η μεγάλης κλίμακας άσκηση #iniohos2019

Ιδιαίτερα αισθητή έχουν κάνει την παρουσία τους σε όλη την Ελλάδα τα αεροσκάφη που παίρνουν μέρος στην άσκηση Ηνίοχος2019.

Το Armyvoice.gr δέχθηκε πολλά μηνύματα από πολίτες που ανήσυχοι ρωτούσαν «γιατί πετάνε αεροπλάνα σήμερα».

Η δραστηριότητα των μαχητικών ήταν ιδιαίτερα έντονη σε όλη την Ελλάδα και ήταν εύλογη η απορία τους. Δείτε στον χάρτη π ου δημοσιεύει το Armyvoice.gr όλες τις περιοχές που

έχουν δεσμευτεί εντός του FIR Αθηνών, για τις ανάγκες της άσκησης, η οποία θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Άσκηση Ηνίοχος2019: 80 απογειώσεις την ημέρα

Δεκαοκτώ μαχητικά, ίσως και περισσότερα, F-16 Block 30/50/52+/M, απ’ όλους τους τύπους που διαθέτει η χώρα μας, Mirage 2000-5, F-4 Phantom AUP.

Έξι F-35 κι άλλα έξι βομβαρδιστικά τύπου Tornado, από την Ιταλική πολεμική αεροπορία.

Έξι F-16 CM των Ηνωμένων Πολιτειών, που προσγειώθηκαν στην Ανδραβίδα από την Γερμανία.

Έξι F-16 Soufa της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.

Επίσης έξι Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Αυτή είναι η δύναμη που θα πάρει μέρος στον Ηνίοχο 2019.

Η άσκηση σχεδιάζεται από την Πολεμική Αεροπορία και υλοποιείται με ευθύνη της.

Οι συμαμχικές αεροπορίες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πετάξουν μαζί με τους πρώτους των πρώτων του ΝΑΤΟ, τους Έλληνες ιπταμένους, στο πολυποίκιλο ανάγλυφο του Ελλαδικού χώρου.

.

#INIOHOS2019 Τα πρώτα F-35 που θα πετάξουν στο Αιγαίο

Στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, που ζουν καθημερινά στο πετσί τους την  προκλητικότητα της Τουρκίας τονίζουν πως ο «Ηνίοχος2019» με τη συμμετοχή τόσων συμμαχικών δυνάμεων, δεν είναι παράλογο ν’ αποτελεί μια μορφή ηχηρού μηνύματος απέναντι στις καθημερινές προκλήσεις της Άγκυρας.

Το μήνυμα εκπέμπεται μέσω των πτήσεων που σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και τα F-35 θα βρεθούν είτε στο Βορειανατολικό Αιγαίο,

είτε και στην περιοχή στο Καστελόριζο που όπως φαίνεται από τον χάρτη, υπάρχει δεσμευμένη περιοχή για την δεύτερη εβδομάδα διεξαγωγής της άσκησης.

Covid19: Έχει ατομική ευθύνη ο ΥΕΘΑ ή ...YOLO; click

Από την έναρξη και για μια εβδομάδα τα συμμετέχοντα αεροσκάφη πρόκειται να κινηθούν στα Βορειοανατολικά, πάνω από Ελληνικά νησιά

όπως για παράδειγμα τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο, αλλά και πιο Βόρεια στην περιοχή του Έβρου.