Ειδικά μισθολόγια: Τι λέει το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τα Κοινωνικά Επιδόματα – Απογοήτευση των στρατιωτικών και γενικότερα όλων των ενστόλων

Τις προηγούμενες ημέρες ένα κλίμα προσδοκίας για ευνοϊκες ρυθμίσεις υπέρ των στρατιωτικών ώστε να πάρουν τα κοινωνικά επιδόματα, είχε καλλιεργηθεί από ιστοσελίδες στον χώρο της άμυνας.

Όπως διαβάσαμε στο ιστολόγιο «Κράνος» με την υπογραφή του Ηλία Προύφα σε δημοσίευμα με τίτλο «Μπράβο του! Σωτήρια Παρέμβαση Αποστολάκη για τα αναδρομικά των Στρατιωτικών»,

θα κατατίθετο ρύθμιση ώστε τα ποσά των αναδρομικών να μην προσμετρηθούν στο εισόδημα του 2018, και έτσι να μπορέσουν να πάρουν οι στρατιωτικοί τα κοινωνικά επιδόματα.

Διαβάζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, δεν βρήκαμε κάποια τέτοια ρύθμιση για τους στρατιωτικούς.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ: Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ κατατέθηκε στη Βουλή-Ρυθμίζει Κοινωνικά Επιδόματα

Πάντως ποτέ δεν είναι αργά για να έρθει μια δίκαιη ρύθμιση στην Βουλή, έστω και με τροπολογία σε αυτό το νομοσχέδιο. Και λέγονταςε δίκαια ρύθμιση, να κατανεμηθούν τα αναδρομικά στις χρονιές τις οποίες αναλογούν και να γίνει τότε η φορολόγηση.

Είναι απόλυτα δίκαιο οι στρατιωτικοί να φορολογηθούν για τα αναδρομικά στις χρονιές τις οποίες αντιστοιχούν τα ποσά και έτσι να μην χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα όπως το επίδομα στέγης και το επίδομα τέκνων λόγω αύξησης του εισοδήματός τους το 2018.