Φρεγάτα FREMM – Τι κάνει το καλύτερο γαλλικό πλοίο στον Πειραιά – «Επίθεση φιλίας» από τους Γάλλους για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Ένα από τα «καμάρια» του Γαλλικού Ναυτικού, η νεότευκτη φρεγάτα FREMM με το όνομα Languedoc και χαρακτηριστικό αριθμό D-653 πραγματοποιεί επίσκεψη στον Πειραιά τις τελευταίες ημέρες.

Η επίσκεψη δεν είναι καθόλου τυχαία και συνδέεται άμεσα με το γαλλικό ενδιαφέρον να πουλήσει φρεγάτες Belharra, δηλαδή την επόμενη γενιά φρεγατών που σχεδίασε η γαλλική εταιρία  Naval Group σε συνεργασία με το Γαλλικό Ναυτικό και με βελτιώσεις πάνω στα σχέδια της φρεγάτας FREMM.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της φρεγάτας Languedoc,  δεν είναι καθόλου τυχαίο άτομο, καθώς συμμετείχε σε αυτόν ακριβώς τον σχεδιασμό, όποως δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Η ψηφιακή φρεγάτα Belharra είναι η γαλλική πρόταση για το ελληνικό πολεμικό Ναυτικό και σε αυτό το πλαίσιο η Γαλλία υπενθυμίζει κάθε φορά τους στενούς δεσμούς που την συνδέουν με την Ελλάδα.

φρεγάτα Fremm

Ο Γάλλος ακόλουθος άμυνας Συνταγματάρχης Charles Aballea άφησε να εννοηθεί ότι μια ενδεχόμενη αγορά φρεγατών από την Γαλλία, θα ενισχύσει την Ελλάδα απέναντι στα ζητήματα που αντιμετωπίζει με την Τουρκία, με έναν ισχυρό σύμμαχο.

Συγκεκριμένα ο κ. Aballea επανέλαβε ότι υπάρχει απειλή από τα ανατολικά την οποία η Γαλλία την συμμερίζεται και έχει συναντίληψη με την Ελλάδα σε αυτό το θέμα. 

Realshave.gr

Στο οικονομικό σκέλος άφησε να εννοηθεί ότι η Γαλλία στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα, καθώς έχει καθιερώσει οι 10.000 περίπου Γάλλοι στρατιώτες που επιχειρούν σε όλο τον

κόσμο να περνούν ένα τριήμερο στην Κρήτη λίγο πριν τον επαναπατρισμό τους για να μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στις ερηνικές συνθήκες.

Επιλέον όπως δήλωσε περίπου 40 γαλλικά πλοία και υποβρύχια πιάνουν σε ελληνικά λιμάνια είτε στην Σούδα είτε στον Πειραιά, αφήνονας να εννοηθεί πως υπάρχει και πάλι οικονομικό όφελος για την Ελλάδα, το οποίο θα μπορούσε να επεκταθεί εάν υπήρχε μια νέα συμφωνία.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της φρεγάτας Languedoc, υποστήριξε ότι μέσα στους τρεις μήνες που το πολοίο βρίσκεται στην Μεσόγειο με αποστολή κυρίως την πάταξη της τρομοκρατίας και πεδίο επιχειρήσεων στην Συρία, έχει συνεργαστεί δυο φορές με την Κυπριακή Εθνική Φρουρά.

Μάλιστα εντάχθηκε στην δύναμη του αεροπλανοφόρου Charles de Gaull  το οποίο η Γαλλία έχει κατεβάσει στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου για να ενισχύσει τα συμφέροντά της στα θέματα των υδρογονανθράκων.

Σε ερώτηση του Armyvoice.gr υποστήριξε ότι στο πλαίο της συνεργασίας αυτής έκαναν ασκήσεις με νηοψίες σε ύποπτο εμπορικό πλοίο για μεταφορά όπλων ή ναρκωτικών.
Προηγούμενο άρθροΚεραυνός στην Ακρόπολη – 4 Τραυματίες
Επόμενο άρθροΑπόφοιτοι ΑΣΣΥ: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες – Νέα επιστολή
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).