Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση ένα μήνα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών - Τι ισχύει για τις δόσεις στην εφορία Φορολογικές δηλώσεις 2020: Παράταση υποβολής - 1η δόση 31 Ιουλίου Φορολογικές δηλώσεις 2020 Φορολογική δήλωση 2019: Πώς θα φορολογηθούν οι στρατιωτικοί  Φορολογική δήλωση 2019

Φορολογική δήλωση 2019: Πώς θα φορολογηθούν οι στρατιωτικοί – Ανακοίνωση της ΠΟΣ για την εισφορά αλληλεγγύης και τα ειδικά μισθολόγια

Τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα τις φορολόγησης των στρατιωτικών και την επικείμενης απαλλαγής από την εισφορά αλληλεγγύης αφορά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) η οποία έχει πάντα πολύ ενημερωμένες ανακοινώσεις.

Πώς θα φορολογηθούν οι στρατιωτικοί

Σύμφωνα με αυτές:

Έχει κατατεθεί σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει διάταξη
για απαλλαγή από την κράτηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (ΕΕΑ),

επί του ποσού των αναδρομικών που καταβλήθηκαν σε όσους αμείβονται με τα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου (Δεκέμβριο 2018).

Η Ομοσπονδία συνιστά στους συναδέλφους να μην υποβάλλουν προς το παρόν τις φορολογικές δηλώσεις, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης της διάταξης και αποτύπωσής της στις δηλώσεις.

Φορολογική δήλωση 2019

Στην παρούσα φάση τα ποσά των αναδρομικών εμφανίζονται στους κωδικούς 619-620 του Ε1.

Η διαδικασία από το Υπ. Οικονομικών (ΑΑΔΕ) θα έχει ολοκληρωθεί, όταν τα αναδρομικά θα έχουν εμφανισθεί τους κωδικούς 617-618, οπότε μπορούν να συμπληρωθούν και να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης (ΕΕΑ) είναι εισφορά που επιβάλλεται στα εισοδήματα άνω των 12.000€, μόνο των φυσικών προσώπων ή σχολάζουσας κληρονομιάς, με κλιμακούμενο ποσοστό που αρχίζει από 2,20%,

ενώ η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ) επιβάλλεται στις κύριες συντάξεις για μικτά ποσά άνω των 1.400€,

με κλιμακούμενο ποσοστό που αρχίζει από 6% και τα ποσά αυτής της κράτησης κατευθύνονται στο ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών)