Έβρος: Γυναίκα ΕΠΟΠ στα Μαράσια με το δάχτυλο στην σκανδάλη στα σύνορα με την Τουρκία – Δηλώνει έτοιμη να χρησιμοποιήσει το όπλο της όταν χρειαστεί

Αν νομίζατε πως οι φρουροί των συνόρων είναι μόνο άνδρες, μάλλον ζείτε σε άλλη εποχή. Σήμερα οι γυναίκες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ισότιμα και εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με τους άνδρες.

Δεν νιώσαμε έκπληξη στο φυλάκιο στα Μαράσια, στην περιοχή ευθύνης της 16ης Μεραρχίας στον Βόρειο Έβρο όταν αντικρύσαμε στην σκοπιά την γυναίκα ΕΠΟΠ λοχία Στέλλα Σάλτα.

Η έκπληξη ήρθε όταν την ακούσαμε να λέει ότι ζήτησε να υπηρετήσει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας με αίτηση στην υπηρεσία της.

Νωρίτερα είχε υπηρετήσει σε άλλο σημείο των ελληνικών συνόρων με την Τουρκία, στην Λέσβο.

Κατάγεται από την Καλαμάτα και βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της ο οποίος είναι και αυτός στρατιωτικός να υπηρετούν μαζί με δική τους αίτηση στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας.

γυναίκα ΕΠΟΠ Μαράσια

Η Στέλλα μιλάει για την ζωή στον Έβρο, ένα «δωρικό περιβάλλον» όπως συνηθίζει να το αποκαλεί ο αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, που είναι ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, με αγάπη παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Τα κυριότερα προβλήματα που βλέπει είναι κυρίως αυτά που δημιουργεί ο καιρός. Με κρρύιο, χιόνι και βροχή οι υπηρεσίες είναι καθήκον που πρέπει να εκτελεστεί σε μια κρίσιμη περιοχή.

Μαζί με τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και οι ΕΠΟΠ αλλά και οι ΟΒΑ που μοιράζονται τις σκοπιές είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους κυριολεκτικά την

ασφάλεια στα σύνορά μας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μπορούμε όλοι εμείς να απολαμβάνουμε ήσυχα τον ύπνο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πύθιο Έβρου: Οι φρουροί των συνόρων – VIDEO με περίπολο

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com


Προηγούμενο άρθροΠύθιο Έβρου: Οι φρουροί των συνόρων – VIDEO με περίπολο
Επόμενο άρθρο3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Ρίμινι: Η μοναδική βολή «7» – VIDEO
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).