Ευάγγελος Αποστολάκης και Πρίγκηπας Νικόλαος στην Axion Hellas –  Ο ΥΕΘΑ εξέφρασε ευχαριστίες στους εφοπλιστές που στηρίζουν την ΜΚΟ Axion Hellas και το έργο που προσφέρει.


Πτήση στο ακριτικό Καστελλόριζο προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην ΜΚΟ Axion Hellas η οποία προσέφερε το ανοικτό γυμναστήριο στην ΔΑΝ Μεγίστης, έκανε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου

Ο Υπουργός μετέβη στη Ρω και τη Στρογγύλη όπου, επίσης με χορηγία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «AXION HELLAS», πραγματοποιούνται εργασίες κατασκευής χώρων υγιεινής στο φυλάκιο Στρογγύλης και ανακαίνισης τμημάτων στο φυλάκιο της Ρω.

Κατά την παραμονή του στο Καστελόριζο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στα εγκαίνια παιδικής χαράς στο λιμάνι του νησιού και επισκέφθηκε το ΤΠΚ «ΜΥΚΟΝΙΟΣ».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε έρθει σήμερα εδώ, στη Ρω, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Στρατιωτικό Διοικητή της περιοχής,

επ’ ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Βασίλειου Πατέρα και της κ. Μελίνας Τραυλού, για προσφορά υπηρεσιών της ομάδας Axion Hellas.

Είναι μια ομάδα που προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες, με γιατρούς και ένα σωρό ανθρώπους, οι οποίοι βοηθούν το νησί σε ό,τι λείπει αυτή την περίοδο.

Πρόσφατα, με δική της πρωτοβουλία, εδώ, στο νησί της Ρω, η οικογένεια Αθανασίου και Μαριάννας Μαρτίνου έκανε μια σημαντική προσφορά, τη βελτίωση των εγκαταστάσεων συντήρησης του φυλακίου, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ερχόμαστε εδώ και δηλώνουμε μία παρουσία σε αυτό το νησί, που είναι στην άκρη της Ελλάδας,

Realshave.gr

μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τις τουρκικές ακτές, και προσπαθούμε, με την παρουσία του στρατού και όλων αυτών των ανθρώπων, με αυτή την προσφορά,

να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας, το οποίο βέβαια δεν το χρειάζονται οι κάτοικοι, αισθάνονται αρκετά ασφαλείς.

Αλλά οι επισκέψεις και η επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και η υποστήριξη από την υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα από τον Στρατό Ξηράς είναι πάντα σημαντική και αυξάνει το αίσθημα της ασφάλειας.

Ευχαριστώ πολύ».

Ο πρίγκηπας Νικόλαος εθελοντής στην ΜΚΟ Axion Hellas

Ευάγγελος Αποστολάκης και Πρίγκηπας Νικόλαος στην ΜΚΟ Axion Hellas 1 Ευάγγελος Αποστολάκης και Πρίγκηπας Νικόλαος στην ΜΚΟ Axion Hellas

Η Axion Hellas είναι ΜΚΟπου ίδρυσε ο εφοπλιστής Βασίλης Πατέρας, ο οποίος είναι και πρόεδρός της, στα τέλη του 2016.

Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη της και ιδιώτες δωρητές και μέχρι στιγμής έχει κάνει πλόες σε Αιγαίο και Ιόνιο. Ανάμεσα στα πλέον δραστήρια μέλη της είναι και ο γιος του πρώην βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ, Νικόλαος, ο οποίος είναι παρών και στον συγκεκριμένο πλου της Axion Hellas.

Μάλιστα χθες στην Ρόδο η κερδοσκοπική οργάνωση Axion Hellas, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παρόντος του προέδρου κ. Βασίλη Πατέρα και του Πρίγκιπα Νικολάου.

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή, λέγοντας πως «είναι τιμή για εμάς αφού αυτή η αναγνώριση δίνει κουράγιο στα μέλη της Axion Hellas για να συνεχίσουμε.