Επίδομα ενοικίου: Πότε μπαίνει η α' δόση - Α21 - Επίδομα τέκνων koinonikomerisma Κοινωνικό μέρισμα: Ανοιχτή μέχρι 21 Ιανουαρίου η πλατφόρμα

Επίδομα ενοικίου: Πότε μπαίνει η α’ δόση – Α21 – Επίδομα τέκνων – Εγκρίθηκε το κονδύλι για το στεγαστικό και αναρτήθηκε στο Διαύγεια

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 82.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η έγκριση δόθηκε προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πρώτης δόσης του επιδόματος στέγασης έτους 2019,

σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίδομα ενοικίου: Πότε μπαίνει η α’ δόση – Α21 – Επίδομα τέκνων

Πριν το Πάσχα θα πληρωθούν όλα τα προνοιακα επιδοματα, το οικογενειακό επίδομα (επιδομα παιδιου), το στεγαστικό επίδομα καθώς και το ΚΕΑ, τόνισε ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ Στ. Πλιάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στα μέσα του μήνα και λίγο πριν το Πάσχα θα ακολουθήσει η καταβολή του επιδόματος ενοικίου και των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων, ενώ στο τέλος του Απριλίου θα πληρωθεί η επόμενη δόση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Σύμφωνα με το ρεπορταζ της ΕΡΤ, υπήρξαν κάποιες αστοχίες του συστήματος σε κάποιες κατηγορίες του Α21,

ο Στ. Πλιάκης διευκρίνησε ότι επειδή το σύστημα κάνει συμψηφισμούς για παλαιότερες οφειλές, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ορισμένοι δικαιούχοι ενώ έπρεπε να πάρουν κάποια χρήματα ή δεν τα πήραν καθόλου ή πήραν μέρος αυτών.

Ο ΟΠΕΚΑ ελέγχει ξανά όλες τις περιπτώσεις που δημιουργήθηκε πρόβλημα, και πρίν από Πάσχα οι δικαιούχοι θα πληρωθούν κανονικά τα ποσά.

Αυτοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα στο επίδομα παιδιού ανέρχονται περίπου στους 13.000

“Κανείς δε χάνει τίποτα στην πλατφόρμα του οικογενειακού επιδόματος”, σημείωσε ο διοικητής ΟΠΕΚΑ.

Μέχρι τώρα όσοι έχουν κάνει αίτηση αγγίζουν τους 670.000, ωστόσο η προθεσμία υποβολής αίτησης Α21 για προηγούμενα χρόνια έχει λήξει.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.epidomastegasis.gr.

Διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης του ΚΕΑ παρέχονται και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα keaprogram.gr.