Έπεσε το Facebook και το #Instagram σε όλο τον κόσμο  – Ο «βασιλιάς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook έπεσε σήμερα το μεσημέρι.

Μαζί με το πιο δημοσφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έπεσαν επίσης το Instagram και το WhatsApp για τους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Και τα τρία κοινωνικά δίκτυα – που ανήκουν στο Facebook – έχουν προβλήματα από το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Ο δικτυακός τόπος παρακολούθησης downdetector.co.uk έχει λάβει εκατοντάδες καταγγελιών από την Ευρώπη και όπως μπορείτε να δείτε πολλές προέρχονται από την Ελλάδα.

Facebook και Instagram έπεσαν σε όλο τον κόσμο #FacebookDown Έπεσε το Facebook και το #Instagram

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν πάρει στο Twitter για να αναφέρουν το πρόβλημα

Όσοι επιχειρούν να συνδεθούν βλέπουν μήνυμα σφάλματος.

Το Facebook είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004.

Οι χρήστες της μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους.

Το 2013  είχε πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες.

Επίσης, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά.

Με αφορμή τη δημοτικότητά του, το Facebook έχει υποστεί κριτική και κατηγορηθεί σε θέματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και τις πολιτικές απόψεις των ιδρυτών του.

Ωστόσο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παραμένει η πιο διάσημη κοινωνική περιοχή δικτύωσης σε πολλές αγγλόφωνες χώρες. πολλοί την θεωρούν ώς ένα  καλό τρόπο δικτύωσης με φίλους και γνωστούς.

Παρά το ότι ενέχει κινδύνους (κυρίως για παραβίαση προσωπικών δεδομένων), ο προσεκτικός χρήστης δεν έχει πρόβλημα. Το Facebook ακόμα παρέχει παιχνίδια και υπάρχει η δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφιών και βίντεο.

Σύμφωνα με την comScore, το Facebook είναι το κορυφαίο σε επισκεψιμότητα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πέρασε το Myspace τον Απρίλιο του 2008.

Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους παρόχους στοιχείων επισκεψιμότητας Alexa και SimilarWeb, το Facebook είναι δεύτερο και πρώτο σε επισκεψιμότητα αντίστοιχα, έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα ανάμεσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας περισσότερους από 20 δισεκατομμύρια επισκέπτες ανά μήνα για το Μάιο του 2015Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com