Διαβατά: Χάος με νέα επεισόδια – Φωτιές άναψαν οι πρόσφυγες – Γεροβασίλη : Δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν από την περιοχή


Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στα Διαβατά και όπως φαίνεται θα συνεχιστούν για πολλές ώρες ακόμη καθώς οι πρόσφυγες είναι αποφασισμένοι να κάνουν το πάν για να φτάσουν στα σύνορα έχοντας την λανθασμένη πληροφόρηση ότι θα ανοίξουν.

Οι πρόσφυγες έχουν ανάψει φωτιές προσπαθώντας να παραπλανήσουν τα ΜΑΤ που απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Το πρωί κάποιοι πρόσφυγες έφυγαν από τις σκηνές τους και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που βρίσκονταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, για να τους κόψουν το δρόμο.

Ακολούθησαν σπρωξίματα με μητέρες να έχουν τα παιδιά τους αγκαλιά και να παρακαλούν τους αστυνομικούς να τους επιτραπέι να προχωρήσουν. Οι αστυνομικοί, τους απώθησαν αλλά τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει.

 

Γεροβασίλη : Δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά

«Δεν πρέπει να ρισκάρουν τα προνόμια που έχουν και δεν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ασπίδες, επειδή κάποιοι διακινητές τους πούλησαν ψεύτικες ελπίδες.

Realshave.gr

Σταδιακά θα πειστούν να επιστρέψουν στις δομές όπου φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να φύγουν από τα Διαβατά.

Δεν ανοίγουν τα σύνορα για άλλη χώρα. Δεν θα τους επιτραπεί να μεταφερθούν στη Βόρεια Ελλάδα από τον σταθμό Λαρίσης».

Τα παραπάνω τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», σχετικά με τους πρόσφυγες και

μετανάστες που επιχειρούν να φύγουν από την Ελλάδα μέσω Ειδομένης, αλλά και για αυτούς που κάνουν κατάληψη στον σταθμό Λαρίσης.