Δαβάκης: Αποτροπιασμός για την εικόνα των χακί συνδικαλιστών – Θέμα αλλαγής του νόμου θέτει και ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


Τον αποτροπιασμό του για την εικόνα που παρουσίασαν στη Βουλή οι «χακί» συνδικαλιστές, εξέφρασε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Δαβάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Δαβάκης είπε σχετικά:

«Κατά τη διάρκεια της ακρόασης των φορέων παρουσιάστηκαν 3 ή 4 συνδικαλιστικές ενώσεις, πανελληνίου ή τοπικού βελληνεκούς, που τοποθετήθηκαν στη Βουλή ισχυριζόμενες ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα του εν ενεργεία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Η αρχή του τέλους της ΠΟΜΕΝΣ – Έρχεται ρύθμιση

Η χαώδης αυτή εικόνα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αποτέλεσμα της άκριτης και ιδεοληπτικής πρωτοβουλίας να θεσμοθετήσει το 2016 το στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Έκτοτε παρακολουθούμε ένα δικαστικό δράμα με πολλά επεισόδια, δημόσιες αντεγκλήσεις, και συμπεριφορές που μικρή σχέση έχουν με το στρατιωτικό λειτούργημα.

Realshave.gr

Η πορεία αυτή, δυστυχώς, ήταν προβλέψιμη. Ο συνδικαλιστικός νόμος έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αφορά στην ουσία τα προνόμια των συνδικαλιστών και όχι τα προνόμια και τα συμφέροντα των στελεχών που υποτίθεται ότι αυτοί εκπροσωπούν.

Είχα προειδοποιήσει τότε την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Καμμένο αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκα».

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτησή του