Απεργία Πρωτομαγιά ΟΑΣΑ: Τι ώρες έχει μετρό -τραμ -Χωρίς λεωφορεία – Πώς θα κινηθούν λόγω της καθιερωμένης απεργίας των εργαζομένων.


Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, όπως και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος την Πρωτομαγιά 2019 λόγω της καθιερωμένης απεργίας των εργαζομένων.

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί και από τον Προαστιακό λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Τραμ πραγματοποιώντας με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί, οπότε και οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι.

Από τις εννέα και μετά τα δρομολόγια μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα είναι αραιά ακολουθώντας ουσιαστικά πρόγραμμα Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθόλη της διάρκεια της ημέρας.

Realshave.gr

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε για την Πρωτομαγιά την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα πλοία από 00.01 τα ξημερώματα έως 24.00 τα μεσάνυχτα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής: «Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν

επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά

μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης».