Ανθυπίλαρχος Ελένη: Η τάξη 2018 ΣΣΕ στην πρώτη βολή έκρυβε εκπλήξεις – Οι γυναίκες αρχηγοί πληρώματος ήταν ιδιαίτερα εύστοχες


Αποστολή στην Ξάνθη, Ιωάννα Ηλιάδη

Την περασμένη Τετάρτη 10 Απριλίου, στο εντυπωσιακό πεδίο Βολής τεθωρακισμένων στο Πετροχώρι Ξάνθης, μέσα στην καρδιά της 25ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, βρέθηκε το Armyvoice.gr για να παρακολουθήσει το βάπτισμα του πυρός των νεαρών τεθωρακισμένων.

Ήταν η πρώτη βολή για τους ανθυπίλαρχους της τάξης 2018 της ΣΣΕ. Η στιγμή δηλαδή που περνούν από την θεωρία στην πράξη.

Η πρώτη βολή που ουσιαστικά σηματοδοτεί και την καριέρα τους στα τεθωρακισμένα. Και μέσα στην σιωπή του παρατηρητηρίου, ακούγεται πολύ δυνατά μια γυναικεία φωνή.

Ήταν η αρχηγός πληρώματος η οποία βρισκόταν στην αφετηρία και ξεκινούσε το δικό της ταξίδι στον κόσμο των μαυροσκούφηδων.

Τα παραγγέλματα κοφτά και η φωνή στεντόρια. Βολή αριστερά, βολή δεξιά, και κάθε φορά το ωστικό κύμμα να ταράσσει την τζαμαρία του παρατηρητηρίου. Τα σχόλια των επιτηρητών ήταν θετικά καθώς η βολές ήταν απόλυτα επιτυχείς.

Την συναντήσαμε λίγο αργότερα για να την ρωτήσουμε τι οδηγεί ένα κορίτσι να διαλέξει τα τεθωρακισμένα. Η απάντηση ήταν αυτό που οδηγεί και ένα αγόρι. Για την ανθυπίλαρχο Ελένη Τσιότρα, τα τεθωρακισμένα ήταν όνειρο ζωής.

Realshave.gr

Ένα όνειρο που μπόρεσε να το κάνει πράξη. Και όταν τη ρωτάμε πώς βλέπει τον εαυτό της τα επόμενα 20 χρόνια, η απάντησή της βγαίνει πολύ φυσικά: Αρχηγός πληρώματος σε LEO.

Η ανθυπίλαρχος Ελένη δεν είναι η μόνη γυναίκα. Τέσσερες συνολικά φόρεσαν τον μαύρο μπερέ από την τάξη 2018. Πάντως η νεαρή αξιωματικός των τεθωρακισμένων, με καταγωγή από την Λάρισα, ελπίζει να λάβει και την πρώτη της μετάθεση με προορισμό το Δ’ Σώμα Στρατού.

Λεπτομέρεια: Ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ήταν ο διοικητής της Σχολής Ευελπίδων στην Τάξη 2018. Κατά κάποιον τρόπο οι νεαροί ανθυπίλαρχοι είναι όλοι «παιδιά του» και δηλώνει υπερήφανος για τις ικανότητές τους.

Δείτε τι μας είπε η νεαρή αξιωματικός και ακούστε βολές από άλλη μια ακόμα γυναίκα αρχηγό πληρώματος στο πεδίο βολής στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Δείτε φωτογραφίες από την ανθυπίλαρχο Ελένη Τσιότρα, λίγο μετά την επιτυχημένη βολή της και φωτογραφίες από τους συμμαθητές της.