Ανοίκεια επίθεση Καμμένο στον Αρχηγό ΓΕΣ – Ποια είναι η αιτία και ποια η αφορμή – Τι φοβάται ο πρώην υπουργός άμυνας ότι θα χάσει

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να ζητάει πολλές φορές από τους πολιτικούς να αφήσουν έξω από το πεδίο της αντιπαράθεσης τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά είναι ο ίδιος που  το καταστρατηγεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σημερινή επίθεση που εξαπέλυσε στον Αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Καμπά με λόγια που δεν κανείς δεν θα πίστευε ότι θε εκστόμιζε πρώην υπουργός άμυνας κατά στρατιωτού τον οποίο είχε υφιστάμενό του.

Μιλώντας στο Open ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε: «Γίνονται επικίνδυνα πράγματα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δεν έχει να κάνει με τον κ.Αποστολάκη, έχει υποσκελιστεί από τον Ρήγα που λειτουργεί σαν κομισάριος στο υπουργείο Αμυνας».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε δριμύα επίθεση στον αρχηγό ΓΕΣ, λέγοντας ότι δεν έκαναν αρχηγό τον κ.Στεφανή, «έκαναν έναν άνθρωπο με δύο εμφράγματα, που έχει στην πλάτη του και την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Είναι ακροδεξιός. Λειτουργεί σας πιόνι του Ρήγα. Προχές είπε ότι στο Ρούπελ πολέμησαν “ανεξαρτήτως θρησκειών”, ήταν στοχευμένη δήλωση. Είναι ανίκανος, επικίνδυνος, κατευθυνόμενος».

Ένα καλό ερώτημα που όμως δεν τέθηκε στον πρώην υπουργό είναι γιατί τα λέει τώρα και όχι όταν ήταν υπουργός.

Εκεί όμως φαίνεται ότι υπάρχει και το κλειδί της επίθεσης.

Είναι γνωστό ότι η εκλογική «πελατεία» του Πάνου Καμμένου βασίζεται κατά ένα μεγάλος μέρος στην εφεδρεία και στην Εθνοφυλακή.

Μάλιστα όταν ήταν υπουργός επιχείρησε να περάσει και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα δίνονταν μεγαλύτερα προνόμια αλλά και όπλα στους εθνοφύλακες.

Ο σημερινός αρχηγός ΓΕΣ είχε από τότε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, ειδικά για το θέμα του ελέγχου των όπλων, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να μένουν στην μονάδες και να μην δίνονται με ευκολία στα σπίτια των εθνοφυλάκων.

Παράλληλα είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τις γυναίκες εθνοφύλακες, κάτι όμως που προωθούσε ο Πάνος Καμμένος, χρίζοντας μάλιστα και γυναίκα από την εκλογική του περιφέρεια ως γυναίκα εθνοφύλακα, χωρίς να υπάρχει καν νομικό πλαίσιο.

Το νομοσχέδιο δεν προχώρησε, καθώς εν τω μεταξύ οι ΑΝΕΛ αποχώρησαν απο την κυβέρνηση  και στη συνέχεια ξεχάστηκε και μπήκε στα συρτάρια.

Ωστόσο ο Πάνος Καμμένος δεν το συγχώρεσε ποτέ στον σημερινό αρχηγό ΓΕΣ, καθώς θεώρησε ότι του κόβει κόσμο από την εκλογική του πελατεία.

Αντίθετα ο προηγούμενος Αρχηγός ΓΕΣ είχε προωθήσει με κάθε μέσο το θέμα της εφεδρείας και της εθνοφυλακής.

Πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ομιλία του στη ΣΕΘΑ ο αντιστράτηγος Καμπάς, αναφέρθηκε στο θέμα της εφεδρείας και εξέφρασε αντιρρήσεις για το σχέδιο “Καμμένου”.

Φαίνεται ότι το έμαθε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και αυτό ήταν η πέτρα του σκανδάλου για το ξέσπασμά του.

Η αφορμή δόθηκε χθες στην τελετή που έγινε στο οχυρό Ρούπελ, όπου ο Αρχηγός ΓΕΣ είπε στην ομιλία οτυ το αυτονόητο ότι δεν ήταν πόλεμος θρησκειών και δεν πολέμησαν για την θρησκεία, αλλά για την σημαία και την πατρίδα.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com