«Αναλώσιμοι» οι ΕΜΘ για το ΥΕΘΑ – Καταγγελία στρατιωτικού συνδικαλιστή για το πώς αντιμετωπίζονται από την υπηρεσία τους.


Την απίστευτη καταγγελία κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα Αθηνών (ΕΣΣΠΕΕΔΤΑ) Αντιπλοίαρχος Νίκος Ντίγκος, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Συγκεκριμένα γράφει:

2018 Έτος Μέριμνας Προσωπικού

Μόνο αποτροπιασμό και δεινά συναισθήματα προκαλεί η απόφαση αυτεπάγγελτης αποστρατείας Ανθστή (ΕΜΘ) του Πολεμικού Ναυτικού, με 26,5 χρόνια υπηρεσίας,

που λήφθηκε τον Οκτώβριο του 2018, έτος μέριμνας του προσωπικού που κηρύχθηκε από το ΓΕΕΘΑ, όπου το εν λόγω στέλεχος αποστρατεύεται διότι το συμβούλιο δεν τον ένταξε σε ειδική κατάσταση μόνιμης υπηρεσίας Ξηράς λόγω της μη ύπαρξης υπηρεσιακών αναγκών.

Το προσωπικό που αποτελεί τον βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος των ΕΔ, δεν θα έχει ληφθεί λογικά υπόψη,

Realshave.gr

διότι πέραν του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, είναι διαζευγμένος με ανήλικο τέκνο, πληρώνει διατροφή και λόγω ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά, στεγάζεται σε οίκημα εγκαταστάσεων του ΠΝ.

Το τι θα απογίνει αυτός ο άνθρωπος κανείς δεν ξέρει, που θα καταλήξει, πως θα επιβιώσει, που θα στεγασθεί, τι σύνταξη θα λάβει και πότε, πως θα αντεπεξέλθει στις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ας μου απαντήσει κάποιος.

Βασιζόμενη σε αναχρονιστικούς αναγκαστικούς νόμους του 1938 και σε νομοθετικά διατάγματα του 1973, η υπηρεσία εφαρμόζει το νόμο και δεν υπολογίζει τίποτα, είμαστε καθόλα νόμιμοι.

Ντροπή, τίποτα άλλο.
Τα λόγια περισσεύουν

Δείτε την απόφαση για τον ΕΜΘ