Αμετάθετο συνδικαλιστών: Ανοίγουν τα στόματα - Πανικός ΠΟΜΕΝΣ

Αμετάθετο συνδικαλιστών: Πανικός ΠΟΜΕΝΣ – Απίθανες καταγγελίες! Ανοίγουν τα στόματα για το πώς χρησιμοποιούνταν για όφελος ορισμένων

Απίθανες καταγγελίες για μεθοδεύσεις σχετικά με το αμετάθετο των συνδικαλιστών και το πώς χρησιμοποιήθηκε από ορισμένους έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή σχόλιο του Ηλία Κολλύρη της ΠΟΜΕΝΣ.

Ο κ. Κολλύρης εμπνευστής και ιδρυτικό στέλεχος της ΠΟΜΕΝΣ σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση του αμετάθετου με τον πρόσφατο νόμο και αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν συνδικαλιστές που εκβιάζονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα γράφει «Μην κάνετε ορέξεις….Όποιος εκβιάσει μέλος πρωτοβάθμιου να καταγγέλλεται και μέσω της ΠΟΜΕΝΣ θα δικαιωθεί…με ένα απλό αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και όλα βρίσκονται…. Απαιτείται σοβαρότητα και ηρεμία. Δεν είναι απλά τα πράγματα».

Πράγματι, ο κ. Κολλύρης έχει απόλυτο δίκιο. Απαιτείται σοβαρότητα και ηρεμία και δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφει. 

Η άρση απορρήτου δεν γίνεται για ψύλλου πήδημα, ούτε πάμε κάνουμε μία αίτηση στον Εισαγγελέα και γίνεται άρση. Για την άρση αποφασίζει Δικαστικό Συμβούλιο.

Για να γίνει άρση πρέπει να υπάρχει δικογραφία για κακούργημα ή για λόγους εθνικής ασφάλειας και να δικαιολογείται από αυτή με στοιχεία ότι με την άρση θα βοηθηθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αλλά ας πάμε στην ξεκάθαρη απάντηση του Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας ΕΣΠΕΚΜ Δημήτρη Καμπουρίδη,

ο οποίος δηλώνει ότι έχει στοιχεία με υποδείξεις κάποιον να βάλει στο ΔΣ της ΕΣΠΕΚΜ συγκεκριμένα άτομα για να διασφαλίσουν το αμετάθετο επειδή κινδύνευαν με μετάθεση!

Μάλιστα ο κ. Καμπουρίδης προτίθεται να δώσει αυτά τα στοιχεία σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο κ. Καμπουρίδης χαρακτηριστικά αναφέρει στην απάντησή του:

«Φυσικά και δεν θέλω να σταθώ στο λογύδριο του φίλου μου του Ηλίας λόγω των “δύσκολων” στιγμών που διέρχεται ο ίδιος και η ΠΟΜΕΝΣ του.

Ούτε φυσικά θέλω να αναφερθώ σε γραπτά μηνύματα που έχω λάβει κατά καιρούς από κάποιους για να βάλουμε στο Δ.Σ. της ΕΣΠΕΚΜ συγκεκριμένα άτομα, που όπως χαρακτηριστικά μου έγραφαν “πρέπει να μπουν επειδή κινδυνεύουν με μετάθεση” (δεν χρειάζεται καμία άρση απορρήτου… τα έχω τα μηνύματα για αρχειακούς λόγους για κάθε ενδιαφερόμενο) .

Τέλος θα πω στον φίλο μου τον Ηλίας Κολλύρης πως η απειρία του (και όχι μόνο) στον συνδικαλισμό τον οδηγεί συχνά σε κινήσεις εκτός από αντισυναδελφικές είναι και κινήσεις… (θα συγκρατηθώ και δεν θα πω ακόμα).

Τον κατανοώ φυσικά αφού τα 2 χρόνια στον συνδικαλισμό που πρόσφατα γιόρτασε, κάποιοι άλλοι τα γιορτάσαμε πολλά χρόνια πριν, οπότε έχει να μάθει πολλά ακόμα.

Θα εκφράσω μόνο την πικρία μου, που πάνω στο άγχος του να “χτυπήσει” τον Ilias Proufas (ο οποίος τον έχει βοηθήσει όσο κανένας άλλος), χρησιμοποιεί εμένα.

Η συνέντευξη αυτή είχε δοθεί 1,5 χρόνο πριν, τότε που η συλλογική έκφραση των στρατιωτικών είχε δεχτεί μία απίστευτη έλευση “αλεξιπτωτιστών”, που αγάπησαν τον συνδικαλισμό, απλά για να εξασφαλίσουν το αμετάθετο.

Αυτούς που τώρα θέλει να “προστατεύσει” η ΠΟΜΕΝΣ που κόπτεται τόσο.

Μην ακολουθείς λοιπόν Ηλίας Κολλύρης αυτό τον δρόμο. Τουλάχιστον μην τα λες αυτά σε μας. Εμείς σε ξέρουμε καιρό.

Συγκεκριμένα από τότε που πρώτη η ΕΣΠΕΚΜ έσπευσε να σας συγχαρεί όταν ξεκινούσατε τον ΣΕΕΝΣΑ, όταν η ΕΣΠΕΚΜ πρώτη σας δέχτηκε στη Θεσσαλονίκη και σας έκανε γνωστούς στους συναδέλφους και όταν η ΕΣΠΕΚΜ ήταν η πρώτη Ένωση που στήριξε την προσπάθεια σας. Τώρα αν αυτό δεν εκτιμήθηκε ποτέ… είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Υ.Γ. Μακάρι να καταργηθεί το αμετάθετο και κάθε άλλο προνόμιο στους συνδικαλιστές του Στρατού. Μακάρι… για να δω κάτι 😉