Αγίου Γεωργίου 2019: Πώς γιορτάζει ο Στρατός Ξηράς σε όλη την Ελλάδα τον προστάτη άγιό του – Οι εορτασμοί θα γίνουν στις 3 Μαϊου σε διάφορα στρατόπεδα

Ο κεντρικός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου 2019, προστάτη του Στρατού Ξηράς (πλην πυροβολικού) θα γίνει την Παρασκευή 3 Μαίου στις 11 το πρωί στην σχολή πεζικού.

Στην Λάρισα  η μνήμη του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα εορταστεί στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»).

Η εορτή θα γίνει στις 03 Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει ∆οξολογία στον χώρο του Ηρώου του Στρατοπέδου, ανάγνωση της Ημερήσιας ∆ιαταγής του κ. Αρχηγού ΓΕΣ και κατάθεση στεφάνου από τον ∆ιοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

Στον εορτασμό έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Θρησκευτικές, Πολιτικές και Τοπικές Αρχές της Λάρισας.

Στο Δ΄Σώμα Στρατού ο εορτασμός θα γίνει την Παρασεκυή 3 Μαϊου στις 11:30 το πρωί στο στρατόπεδο «Υπίατρου Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι Ξάνθης.

Στο Γ’ Σώμα Στρατού η γιορτή θα γίνει στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού την Παρασκευή 3 μαϊου στις 11 το πρωί.

Στην Βέροια, θα πραγματοποιηθεί εσπερινός την παραμονή, 2 Μαίου 2019 στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αμύντα» (στρατηγείο 1ης Μεραρχίας Πεζικού).

Την Παρασκευή 3 Μαϊου και ώρα 7:30 έως 10:30 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο ναό. Με το πέρας της δοξολογίας θα παρουσιαστεί έκθεση οπλικών συστημάτων. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να ανατρέψουν τα σχέδια Ερντογάν»