32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Πότε μετακομίζει – Τι θα γίνει το στρατόπεδο – Ποια  ισοδύναμα ετοιμάζει το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr

Προχωράει κανονικά και εντός χορνικού πλαισίου το πρόγραμμα της μεταστάθμευσης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο κοντά στα αποβατικά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το 505 Τάγμα Πεζοναυτών μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή του Ναυστάθμου και πιο συγκεκριμένα στο παλαιό Κέντρο Εκπαίδευσης του ΠΝ τον «Κανελόπουλο».

Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και εκτιμάτια ότι μέσα στο καλοκαίρι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες.

Οι διοικητικές υπηρεσίες θα εγκατασταθούν στον Αυλώνα, όπου κι εκεί συνεχίζονται οι εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος για να εγκατασταθούν.

Το πρόγραμμα προχωράει όπως είχε δηλώσει ήδη από τα Χριστούγεννα ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ και σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης: Μέσα στο καλοκαίρι του 2019 η Μονάδα θα έχει μετακομίσει.

Το γεγονός της μεταστάθμευσης προκαλεί αναταράξεις στην τοπική κοινωνία, όπου και λόγω της προεκλογικής περιόδου γίνονται πιο έντονες και πολλές φορές αποτελούν και στοιχείο κομματικής αντιπαράθεσης.

Ωστόσο το Γενικό Επιτελείο Στρατού μαθαίνουμε ότι έχει ήδη προετοιμάσει τα ισοδύναμα ώστε να μην υποστεί ζημία η κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr στα σχέδια είναι η μεταφορά στρατευσίμων, οι οποίοι θα περνούν ανά δίμηνο εκπαίδευση για την 1η ΤΑΞΑΣ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανά δίμηνο θα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες στρατιώτες που θα μετακομίζουν στον Βόλο για εκπαίδευση, ενώ θα υπάρχει και μόνιμη δύναμη εκπαιδευτών.

Στο ίδιο στρατόπεδο θα εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση δύναμη ικανή να υποστηρίζει τα αμερικανικά ελικόπτερα τα οποία μετασταθμεύουν για αρκετούς μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα, μετά από την συμφωνία που ξεκίνησε το περασμένο έτος.

Τέλος μια ακόμα δύναμη θα παραμείνει στο στρατόπεδο Γεωργούλα και θα προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr, ήδη υπάρχουν συζητήσεις για παραχώρηση εκτάσεων από το στρατόπεδο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην τοπική κοινωνία.

Υπάρχει βέβαια και αίτημα από το πανεπιστήμιο για ανέγερση φοιτητικής λέσχης, κάτι που εξετάζεται πολύ σοβαρά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

 

 

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com


Προηγούμενο άρθροΚόκκινα δάνεια: Βγήκε η ΚΥΑ – Αναλυτικά τα ποσά για το επίδομα δανείου
Επόμενο άρθροΚαιρός Πάσχα 2019: Τι λένε τα μερομήνια – Πότε πέφτει Καθολικό Πάσχα
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).