32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών Διοικητής 2020 Υπουργείο Άμυνας: Διαψεύδει τις δήθεν μετακινήσεις στρατευμάτων Πεζοναύτες 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Πότε μετακομίζει - Τι θα γίνει το στρατόπεδο

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Πότε μετακομίζει – Τι θα γίνει το στρατόπεδο – Ποια  ισοδύναμα ετοιμάζει το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr

Προχωράει κανονικά και εντός χορνικού πλαισίου το πρόγραμμα της μεταστάθμευσης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο κοντά στα αποβατικά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το 505 Τάγμα Πεζοναυτών μέχρι το καλοκαίρι θα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή του Ναυστάθμου και πιο συγκεκριμένα στο παλαιό Κέντρο Εκπαίδευσης του ΠΝ τον «Κανελόπουλο».

Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και εκτιμάτια ότι μέσα στο καλοκαίρι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες.

Οι διοικητικές υπηρεσίες θα εγκατασταθούν στον Αυλώνα, όπου κι εκεί συνεχίζονται οι εργασίες προκειμένου να διαμορφωθεί ο κατάλληλος χώρος για να εγκατασταθούν.

Το πρόγραμμα προχωράει όπως είχε δηλώσει ήδη από τα Χριστούγεννα ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ και σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης: Μέσα στο καλοκαίρι του 2019 η Μονάδα θα έχει μετακομίσει.

Το γεγονός της μεταστάθμευσης προκαλεί αναταράξεις στην τοπική κοινωνία, όπου και λόγω της προεκλογικής περιόδου γίνονται πιο έντονες και πολλές φορές αποτελούν και στοιχείο κομματικής αντιπαράθεσης.

Ωστόσο το Γενικό Επιτελείο Στρατού μαθαίνουμε ότι έχει ήδη προετοιμάσει τα ισοδύναμα ώστε να μην υποστεί ζημία η κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr στα σχέδια είναι η μεταφορά στρατευσίμων, οι οποίοι θα περνούν ανά δίμηνο εκπαίδευση για την 1η ΤΑΞΑΣ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ανά δίμηνο θα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες στρατιώτες που θα μετακομίζουν στον Βόλο για εκπαίδευση, ενώ θα υπάρχει και μόνιμη δύναμη εκπαιδευτών.

Στο ίδιο στρατόπεδο θα εγκατασταθεί σε μόνιμη βάση δύναμη ικανή να υποστηρίζει τα αμερικανικά ελικόπτερα τα οποία μετασταθμεύουν για αρκετούς μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα, μετά από την συμφωνία που ξεκίνησε το περασμένο έτος.

Τέλος μια ακόμα δύναμη θα παραμείνει στο στρατόπεδο Γεωργούλα και θα προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Armyvoice.gr, ήδη υπάρχουν συζητήσεις για παραχώρηση εκτάσεων από το στρατόπεδο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην τοπική κοινωνία.

Υπάρχει βέβαια και αίτημα από το πανεπιστήμιο για ανέγερση φοιτητικής λέσχης, κάτι που εξετάζεται πολύ σοβαρά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.