Καμπάς, Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατός Ξηράς - Μεταθέσεις 2019

Συναγερμός στο ΓΕΣ ανήμερα της 25ης Μαρτίου – Τι συνέβη άραγε και έθεσαν σε ετοιμότητα τις δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης;

Η απάντηση πάντως δεν δίνεται από την λακωνική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, γεγονός που δημιουργεί πολλά κενά και ερωτηματικά για το τι πραγματικά συνέβη.

Με τρεις γραμμές ανακοίνωση και οκτώ φωτογραφίες το ΓΕΣ κάνει λόγο για επιχειρησιακή ετοιμότητα την 25η Μαρτίου, χωρίς να δίνει κάποια ουσιαστικά στοιχεία για τον λόγο και τις περιοχές  της κινητοποίησης.

Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

«Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν

και αναπτύχθηκαν Δυνάμεις Αμέσου Επέμβασης (ΔΑΕ) και Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) σε διάφορους Σχηματισμούς της Ελληνικής Επικράτειας».

Ο Συναγερμός στο ΓΕΣ συνδέεται με το Αγαθονήσι ή κάτι άλλο;

Υπενθυμίζεται ότι χθες τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού την ώρα που πήγαινε στο Αγαθονήσι.

Υπήρξε άραγε κάτι που να προκάλεσε την έκτακτη κινητοποίηση του ΓΕΣ και δεν έγινε γνωστό; Η ανακοίνωση στον συγκεκριμένο χρόνο πάντως είναι πολύ περίεργη.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το Αγαθονήσι, τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει ελιγμούς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε ηχηρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις.

«Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας.

Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό.

Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά,

όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα, είναι το μήνυμα που θα τους στείλω.

Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα.

Δεύτερον, γιατί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».