Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Στον Άρειο Πάγο η διαμάχη ΠΟΕΣ – ΠΟΜΕΝΣ – Η ΠΟΜΕΝΣ κέρδισε σε δεύτερο βαθμό – Η υπόθεση θα συνεχιστεί στο ανώτατο δικαστήριο


Στρατιωτικός συνδικαλισμός: Το θέμα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών φαίνεται ότι θα πάρει ακόμα παράταση μερικών χρόνων έως ότου τελεσιδικήσει.

Σήμερα η ΠΟΜΕΝΣ ανακοίνωσε ότι κέρδισε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό καθώς το Εφετείο Αθηνών με την Απόφαση υπ’ αριθμ’ 1310/2019, την αναγνωρίζει ως τη νόμιμη Ομοσπονδία των στρατιωτικών.

Διαμάχη ΠΟΕΣ – ΠΟΜΕΝΣ

Όταν η απόφαση καθαρογραφεί και δημοσιοποιηθεί επίσημα, η έτερη Ομονπονδία, η ΠΟΕΣ, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να ζητήσει εκδίκαση σε τρίτο βαθμό, δηλαδή να φθάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Το ίδιο είχε συμβεί και στο παρελθόν, όταν η ΠΟΕΣ έχασε στο Εφετείο το δικαίωμα να υπάρχει ως σωματείο και ο Άρειος Πάγος την δικαίωσε, αναγκάζοντας ουσιαστικά την πολιτεία να θεσπίσει νόμο για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Η προσφυγή σε τρίτο βαθμό, σημαίνει ένα χρονικό διάστημα δυο με τρία χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Αυτό φαίνεται και από την πίεησ που ασκεί η ΠΟΜΕΝΣ ώστε να αναγνωριστεί από το υπουργείο, επιμένοντας πως η απόφαση του Εφετείου επαρκεί. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Οι νομικοί σύμβουλοι των Επιτελείων και των Υπουργών, οφείλουν να δώσουν τέλος στην φαρσοκωμωδία που είχε στηθεί από κάποιους κύκλους, για έναν και πλέον χρόνο, για το ποια είναι η νόμιμη Ομοσπονδία, ενημερώνοντας το γρηγορότερο, για το νόμιμο και το δίκαιο. Δεν χωράνε καθυστερήσεις πλέον».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πάντως δεν δείχνει να βιάζεται και μάλλον παίζει τις καθυστερήσεις.

Το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ που έχει βγει στη διαβούλευση, περιέχει διατάξεις στο άρθρο 62 που φανερώνουν ότι το υπουργείο δίνει παράταση μέχρι τέλος του χρόνου για να γίνει καταστατικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Στρατιωτικών.

Σε ποια ακριβώς αναφέρεται ο νομοθέτης είναι άγνωστο, καθώς η ΠΟΜΕΝΣ έκανε συνέδριο πριν λίγες ημέρες, και το επόμενο τακτικό συνέδριο δεν πρόκειται να γίνει μέσα στο 2019.
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω