Σχολή Ευελπίδων: Ο πατέρας Διοικητής ο γιος Αρχηγός Σχολής – Μια απίθανη σύμπτωση που κάνει το στρατιωτικό ίδρυμα «οικογενειακή υπόθεση».

Τα ηνία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων ανέλαβε και επισήμως την Παρασκευή 29 Μαρτίου ο υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο οποίος παρέλαβε τα καθήκοντά του από τον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Μια απίθανη σύμπτωση όμως φέρνει τον πατέρα να αναλαμβάνει διοικητής της ιστορικής Σχολής Ευελπίδων, την ώρα που ο 4ετής Εύελπις γιος του είναι αρχηγός της Σχολής!

Τον περασμένο χρόνο μάλιστα, στις 10 Αυγούστου 2018 όπως είχε αποκαλύψει το Armyvoice.gr, πατέρας και γιος έκαναν μαζί άλμα με αλεξίπτωτο.

Ήταν το «σετ» των τριών αλμάτων για τον Εύελπη Χούπη, με τα οποία πήρε την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή.

Ο Εύελπης γιος του σημερινού διοικητή της ΣΣΕ υποστράτηγου Δημήτριου Χούπη, είχε την τύχη όχι απλά να κάνει το άλμα μαζί με τον επίσης αλεξιπτωτιστή πατέρα του, αλλά και με τον ανθυπολοχαγό αδελφό του!

Μια οικογένεια κυριολεκτικά αφιερωμένη στον Στρατό Ξηράς.

Σχολή Ευελπίδων

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (SSE – ΣΣΕ ) είναι Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΣΕΙ) του Ελληνικού Στρατού Ξηράς.

Ιδρύθηκε στο Ναύπλιο την 1η Ιουλίου 1828 με διάταγμα του Ιωάννη Καποδίστρια, αποτελώντας σχολή αξιωματικών.

Για αρκετό καιρό (1894-1982) έδρευε σε εγκαταστάσεις βόρεια του Πεδίου του Άρεως στην Αθήνα, όπου σήμερα στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών,

εκτός του παλαιού Διοικητηρίου, στο οποίο σήμερα στεγάζεται η Σχολή Εθνικής Άμυνας. Το 1982 μετακινήθηκε στο σημερινό της στρατόπεδο στη Βάρη.

Εκεί βρίσκονται στρατώνες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, υπαίθριοι χώροι εκπαίδευσης και αθλητισμού, καθώς και το Μουσείο της Σχολής.

Η φοίτηση στη Σχολή Ευελπίδων (μια από τις αποκαλούμενες «παραγωγικές σχολές» στην ορολογία των Ενόπλων Δυνάμεων) διαρκεί τέσσερα χρόνια και οι Ευέλπιδες αποφοιτούν με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού.

Τα τελευταία χρόνια η εγγραφή στη Σχολή ημεδαπών μαθητών ακολουθεί το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων παράλληλα με τεστ και αθλητικές επιδόσεις. Στη ΣΣΕ φοιτούν επίσης και αλλοδαποί μαθητές – στελέχη ξένων Ενόπλων Δυνάμεων.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com