Προσλήψεις ΕΠΟΠ – Προσλήψεις ΟΒΑ: Τι είπαν ΥΕΘΑ – ΑΝΥΕΘΑ στην σημερινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Απάντηση το ερώτημα του Armyvoice.gr για τις επικείμενες προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Παναγιώτης Ρήγας.

Προσλήψεις ΕΠΟΠ ή Προσλήψεις ΟΒΑ

Είναι γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ανάγκες και σύντομα θα γίνουν προσλήψεις, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός, χωρίς όμως να διευκρινίσει εάν αυτές οι προσλήψεις αφορούν ΕΠΟΠ, ΟΒΑ ή κάτι άλλο που θα εισηγηθεί από την σημερινή κυβέρνηση.

Ωστόσο αυτό που διαφάνηκε από την απάντηση του Ευάγγελου Αποστολάκη, θα χαροποιήσει τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Στόχος του υπουργείου είναι να παραμείνουν οι ΟΒΑ ως επαγγελματίες και σε αυτό σκοπεύει η παράταση που δίνει το νομοσχέδιο, για να παραμείνουν ακόμα 3 χρόνια στο στράτευμα.

Το θέμα είναι σημαντικό, καθώς μέχρι σήμερα οι ΟΒΑ δεν θεωρούνταν επαγγελματίες στρατιωτικοί. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτό θα αλλάξει και πλέον θα αντιμετωπίζονται πλήρως ως στελέχη. Η κατάθεση του νομοσχεδίου αναμένετια να έχει γίνει μέχρι τα με΄σα Απριλίου.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com