Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2019 – ΟΒΑ 2019: Τι βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός για ενδεχόμενες προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ποιο πρόβλημα υπάρχει

Το καυτό θέμα « Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2019 » για το οποίο όλοι ρωτούν εάν υπάρχει προοπτική να προχωρήσει, είναι μέρος της θεματολογίας του αναπληρωτή υπουργού Παναγιώτη Ρήγας στις συχνές συνεντεύξεις που παραχωρεί σε διάφορα μέσα.

Έτσι και σήμερα, χωρίς να δίνει άμεση απάντηση για το τι πρόκειται να πράξει η κυβέρνηση, σχολιάζει όλα τα ενδεχόμενα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ.

Αναφορικά με τους ΟΒΑ 2019, υπογραμμίζει ότι με το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ τους δίνεται το δικαίωμα να παρατείνουν την αμειβόμενη θητεία τους για άλλα τρία χρόνια και να υπηρετήσουν ως επαγγελματίες για έξι συνολικά χρόνια.

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2019 – ΟΒΑ 2019

Ερ.: Υπάρχει ενδεχόμενο προσλήψεων ΕΠΟΠ και προσωπικού στα προκεχωρημένα εργοστάσια βάσης και τα κέντρα συντήρησης οπλικών συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων;

Απ.: Είναι ένα θέμα που το αντιμετωπίζουμε. Ως προς τους ΕΠΟΠ (Επαγγελματίες Οπλίτες), αλλά και τις άλλες κατηγορίες στελεχών των βασικών βαθμίδων

που έχουν προσληφθεί κατά καιρούς για την κάλυψη αναγκών και των τριών Κλάδων, υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα της ηλικιακής ωρίμανσης.

Ήδη με το νομοσχέδιο που έχουμε προωθήσει λύνονται χρονίζοντα προβλήματα.

Τιμάμε τους ανθρώπους που υπηρέτησαν επί δεκαετίες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Από εκεί και πέρα λαμβάνουμε μέτρα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και αυτό αφορά και τη στελέχωση των εργοστασίων βάσης.

Ταυτόχρονα, ενθαρρύνουμε και την εσωτερική κινητικότητα.

Στο σημείο αυτό να σας αναφέρω ότι στο νομοσχέδιο που προωθούμε προβλέπεται η παράταση θητείας των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για μία επιπλέον τριετία (3+3 χρόνια).

Ο θεσμός των ΟΒΑ έχει χαρακτηρισθεί από επιτυχία, καθώς και υποστελεχωμένες μονάδες μπορεί να επανδρώσει, αλλά και δίνει τη δυνατότητα σε οπλίτες και εφέδρους να παράσχουν μισθωτή εργασία για ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα που πλέον φτάνει τα έξι χρόνια.Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com