ΠΟΜΕΝΣ: Επόμενος χορηγός η Χρυσή Αυγή; Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για την κατάργηση του συνδικαλισμού στις ΕΔ από την οργάνωση που θέλει να λέγεται μοναδική εκπρόσωπος


Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Σε επικίνδυνες ατραπούς βαδίζει σήμερα η ΠΟΜΕΝΣ με την διοργάνωση συνεδρίου με χορηγία του υποψήφιου Δημάρχου της ΝΔ Κώστα Μπακογιάννη και περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Συνδιοργανωτής είναι και ο οργανισμός της Περιφέρειας στον οποίο τους αμέσως προηγούμενους μήνες ο Κώστας Μπακογιάννης είχε διορίσει ως μέλος του ΔΣ, ένα από τα στελέχη της ΠΟΜΕΝΣ.

Αναφερόμαστε στον Άρη Κασιδόπουλο, Αναπληρωτή Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΕΦΚΑ για τις Ε.Δ. και τα Σ.Α. και Γραμματέα της ΠΟΜΕΝΣ για θέματα του θεσμού των Εθελοντών Μακράς Θητείας,

ο οποίος μετά από πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη, έλαβε την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, και τοποθετείται μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. – του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος.

Τότε μάλιστα είχαν γραφεί διθυραμβικά δημοσιεύματα από φίλους του για «χακί» κίνηση ματ του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ ο ίδιος δήλωνε:

”Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Περιφερειάρχη μας Κώστα Μπακογιάννη και το Περιφερειακό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.

Υπόσχομαι ότι, θα καταβάλω όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται, για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Προσωπικά για τον Περιφερειάρχη, θα ήθελα αναφέρω μόνο λίγες λέξεις.

Φίλε Κώστα, είτε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είτε στο Δήμο της Αθήνας, ή οπουδήποτε αλλού στην πολιτική ασχοληθείς, θα είμαι πάντα δίπλα σου”.

Η ΠΟΜΕΝΣ άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου

Στην πραγματικότητα η αποδοχή από πλευράς της ΠΟΜΕΝΣ της συνδιοργάνωσης συνεδρίου μέσα από κομματικούς μηχανισμούς αποτελεί υποβάθμιση (συνειδητή άραγε;) του οποιουδήποτε συνδικαλιστικού κινήματος.

Μιλάμε για κομματικοποίηση συνδικαλιστικών οργανώσεων, κάτι ο οποίο στις Ένοπλες Δυνάμεις καλό είναι να μείνει εκτός στρατεύματος.

Ποιο είναι το όριο του αποδεκτού; Μήπως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από το να κάνουν αποδεκτούς κομματικούς χορηγούς;

Σήμερα ο Κώστας Μπακογιάννης. Αύριο ποιος θα είναι; Μήπως αύριο θα είναι η Χρυσή Αυγή;

Αν επιτρέπεις την εμπλοκή ενός κόμματος, μιας παράταξης, δεν είναι ουσιαστικά σαν να επιτρέπεις όλες; Θα επιτρέψουν δηλαδή αύριο και τη Χρυσή Αυγή;

Και ποια είναι η συνδικαλιστική οργάνωση που θα επιτρέψουν οι χορηγοί; Μήπως ανοίγουν την πόρτα για μια επίσημη κομματικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων; Και μήπως αυτή είναι η παγίδα;

Μήπως έτσι ουσιαστικά δημιουργείται η βάση για να απαγορευθεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις;

Ουσιαστικά βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους. Οποιαδήποτε συνδικαλιστική οργάνωση δέχεται οποιασδήποτε μορφής βοήθεια, μέσα στο τόσο καχύποπτο ελληνικό κομματικό σύστημα, στο οποίοακόμα κι ένα «κουλουράκι» να πάρεις χαρακτηρίζεσαι διαπλεκόμενος, ακόμα κι ένα καφέ να πιείς είσαι διαπλεκόμενος, προφανώς βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Και τελικά μια τέτοια κίνηση θέτει την βάση για την πλήρη απονομιμοοίηση του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ΠΟΜΕΝΣ η οποία αποδέχεται τέτοιου είδους προσκλήσεις δείχνει ότι δεν σκέφτεται τις συνέπειες. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα φύλο συκής.

Και το θέμα δεν είναι ο Κώστας Μπακογιάννης. Το θέμα δεν είναι η διαφωνία με τον Α ή Β πολιτικό υποψήφιο, αλλά το τι συνεπάγεται αυτή η κίνηση.

Ποιος θα μπορούσε να είναι στη θέση του Κώστα Μπακογιάννη αύριο; Θα μπορούσε να είναι η Χρυσή Αυγή; Γιατί αν αποδεχθείς έναν, αποδέχεσαι τα πάντα.

Και όπως φαίνεται κάποιοι από την ΠΟΜΕΝΣ χρησιμοποιούν τον συνδικαλισμό ως προσωπικό όχημα.

Οι ατομικές φιλοδοξίες υπαξιωματικών που θέλουν να εκλεγούν δεν μπορεί να είναι ο μοχλός για να αποδομηθεί η ανάγκη ύπαρξης συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θα πρέπει αυτά τα άτομα να έχουν το ήθος και την αξιοπρέπεια να μην κάνουν τέτοιες κινήσεις.

Και να μην θυσιάζουν στον βωμό της προσωπικής τους προβολής την ελπίδα των συναδέλφων τους να υπάρχει ένα στήριγμα, στους αδύνατους με τη μορφή της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες χρόνων.

Τέτοιες κινήσεις με προσωπικά κίνητρα αποδομούν όλη την προσπάθεια όσων έχουν αγνά κίνητρα. Για να κερδίσει ένα μυρμηγκάκι ένα σπυράκι, θέτει σε κίνδυνο όλα όσα κέρδησαν άλλοι με αγώνες μέχρι σήμερα.

Ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θα πρέπει να παραδοθεί στον κομματισμό ούτε να χρησιμοποιείται για προσωπικό όφελος διαφόρων.

Και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει και η ΠΟΜΕΝΣ. Εκτός κι αν τελικά η πρόθεση είναι να σιγήσει κάθε φωνή που διεκδικεί δικαιώματα, όπως άλλωστε φάνηκε να επιθυμεί σε εκδήλωση της ΠΟΜΕΝΣ η Μαρία Σπυράκη.

Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω