Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Σημαντικές παραλείψεις από τα θέματα τα οποία ρυθμίζονται εντοπίζουν οι αναγνώστες του Armyvoice.gr


Το  Armyvoice.gr δίνει το λόγο στο κοινό του το οποίο έχει άποψη και την εκφράζει. Αναγνώστης μας αναφέρεται σε σημαντικές -κατά τη γνώμη του- παραλείψεις του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ.

Διαφωνείτε ή συμφωνείτε; Στείλτε μας τις δικές σας απόψεις για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ.

Ο αναγνώστης μας γράφει:

Εκτιμώ ότι από τις σημαντικότερες παραλείψεις του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα του Άρθρου 10 (Ν.3883/2010) αφορούν στα εξής:

α. Απουσία ρύθμισης με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό για προστασία των στελεχών ΕΔ που έχουν τέκνα που φοιτούν στις Τάξεις του Λυκείου.

Είναι απάνθρωπο να μετατίθεται ο γονέας και να αλλάζει σχολικό περιβάλλον το παιδί ή έστω να διαχωρίζεται η οικογένεια σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Η απόδοση μονοψήφιου αριθμού μορίων (σταγόνα στον ωκεανό) μόνο ως εμπαιγμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Η μετακίνηση στρατιωτικών με παιδιά στην τελική ευθεία (που θα κρίνει το μέλλον τους για μια ζωή) πρέπει να σταματήσει.

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να ληφθεί μέριμνα για την υποχρεωτική παραμονή τους στον τόπο υπηρέτησης, κατόπιν αιτήσεως τους και εφόσον το επιθυμούν, για το διάστημα των 3 ετών της φοίτησης στο Λύκειο και αθροιστικά για κάθε στέλεχος για διάστημα που δεν θα υπερβαίνει συνολικά τα 6 έτη.

Εκτιμώ ότι περαιτέρω αιτιολόγηση – στοιχειοθέτηση δεν απαιτείται.

β. Μη θέσπιση ειδικής μεταθεσιμότητας (αμετάθετο), κατ’ ελάχιστο για όσους διανύουν το 30 και πλέον έτος υπηρεσίας.

Το θέμα είναι γνωστό, τα όποια επιχειρήματα έχουν πολλάκις αναλυθεί, έχουν γίνει αρκετές επερωτήσεις στο Κοινοβούλιο, όλοι συμμερίζονται το δίκαιο του αιτήματος, ουδείς όμως αναλαμβάνει πρωτοβουλία ειλικρινή ώστε να μετουσιώσει το ενδιαφέρον σε πράξη.

Πρόκειται για θεμελιώδη διεκδίκηση του κλάδου, που μπορεί να αλλάξει πράγματι προς το καλύτερο τη ζωή των στελεχών, που τείνουν να ολοκληρώσουν τον σταδιοδρομικό τους κύκλο, εφόσον δεν προορίζονται για θέσεις ευθύνης και ανέλιξη στα ύπατα αξιώματα.
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω