Μακεδονία Ξακουστή: Καμπάνα στο Κρητικό κομάντο Μανώλη Μπούχλη για τους κανόνες ασφαλείας – Κινδυνεύειμε αποβολή από τις Ειδικές Δυνάμεις


Ένορκη Διοικητική Εξέταση με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Καμπά διενεργείται, όπως ήταν αναμενόμενο για το κρητικό κομάντο που βιντεοσκόπησε άλμα όπου τραγουδούσε το «Μακεδονία Ξακουστή».

Η ΕΔΕ αφορά την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας που σημειώθηκαν από τον νεαρό αλεξιπτωτιστή ο οποίος τράβηξε με το κινητό του τον εαυτό του κατά το άλμα, όπου τραγουδούσε το γνωστό εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».

Δεν είναι λίγοι όσοι συνδέουν την επικείμενη τιμωρία του Κρητικού Αλεξιπτωτιστή Μανώλη Μπούχλη με το γεγονός ότι τραγουδούσε το συγκεκριμένο εμβατήριο.

Ο Μανώλης Μπούχλης κατάγεται από ένα ορεινό, πανέμορφο χωριό των Χανίων, το Ασκύφου Σφακίων.

Ως γνωστό, τα Σφακιά είναι μία από τις περιοχές που έχει «γεννήσει» ήρωες μαχητές, στην τουρκοκρατία και την γερμανική κατοχή αλλά και στους μακεδονικούς αγώνες.

Κι ο νεαρός Μανώλης, έχει μεγαλώσει με αυτές τις ιδέες. Είναι αθλητής και συγκεκριμένα, ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Πλατανιά Χανίων.

Κατετάγη στον στρατό και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες πήρε τον πράσινο μπερέ του καταδρομέα – αλεξιπτωτιστή.

Από την πλευρά του ΓΕΣ, τονίζεται πάντως ότι η πιθανή απ οβολή του από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι τραγουδάει το γνωστό εμβατήριο, αλλά συνδέεται με την απερισκεψία του στρατιώτη, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο να παραβαίνει πολλούς κανόνες ασφαλείας.

Αυτό που κυρίως φοβούνται είναι μην επαναληφθεί τέτοιο περιστατικό και ο επόμενος στρατιώτης δεν σταθεί τόσο τυχερός και διακινδυνεύσει τη ζωή του ή προκαλέσει ατύχημα σε άλλους.

Μακεδονία Ξακουστή: Ποιο είναι το Κρητικό κομάντο που έγινε viral

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω