Κυριακή της Ορθοδοξίας 2019 στον Άγιο Νεκτάριο Ρόσιντελ στην Βοστώνη – Την συκγινητική ατμόσφαιρα μεταφέρει ο στρατιωτικός συντάκτης Λουκάς Δημάκας


Κυριακή της Ορθοδοξίας 2019 (της Αναστήλωσης των Εικόνων) στον Άγιο Νεκτάριο Ρόσιντελ, στην Βοστώνη (Boston).

Μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, παρά πολύ μεγάλη συμμετοχή των ομογενων στην Θεία Λειτουργία, όπου όπως πάντα άλλοι ύμνοι ήταν στα ελληνικά (οι περισσότεροι εδώ), άλλοι στα αγγλικά.

Τέσσερα σημεία μου έκαναν εντύπωση, καθώς έχω άλλες παραστάσεις από την Ελλάδα:

  • Πρώτον (το αποτυπώνω & στις φωτό) η συμμετοχή δεκάδων παιδιών του Κατηχητικού σε τμήμα της Λειτουργίας, κρατώντας, όλα, Εικόνες στα χέρια!Ο μικρούλης με την ασημένια εικονα και το …αρκουδάκι του, όλα τα λεφτά!
  • Δεύτερον, η μεγάλη προσέλευση στην Θεία Κοινωνία- κάτι που γίνεται κάθε Κυριακή. Ειδικα σήμερα ο πατέρας Κωνσταντίνος Μανέτας μπορεί να κοινώνησε και πάνω από το 60% -70% του εκκλησιάσματος!
  • Τρίτον,η κυκλοφορία “δίσκου” δύο φορές, μια η “κανονική” και μια για την συντήρηση του ναού.Και,
  • Τέταρτον, η παράθεση για όλους απο το εκκλησιαστικο συμβούλιο, καφέ και μίνι πιάτου σε αίθουσα κάτω από τον Ναό- μια εκδήλωση που επαναλαμβάνεται κάθε Κυριακή, με αυτονόητη κοινωνική διάσταση λόγω της διασποράς των εκκλησιαζομένων σε πολλές γειτονιές της Βοστόνης.

Σε όλη την Πολιτεία της Μασσαχουσέτης λειτουργούν 52 Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Βοήθειά μας!

ΥΓ. Γράφω για μερικές μόνο πτυχές της ζωής της Ομογένειας, αυτές που τυχαίνει να γνωρίσω ή να μάθω και μου κάνουν εντύπωση. Είναι βέβαια τόσοι οι τομεις που ενδιαφέρουν ή εμπλέκονται ομογενείς, που φοβάμαι πως ίσως τους αδικώ!

Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω