Κτηματολόγιο ΝΕΑ παράταση σε 7 νομούς για τη τη συλλογή δηλώσεων Η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 3 Μαΐου για διάφορες περιοχές

Συγκεκριμένα πρόκειται για το Λασίθι, την Πιερία, τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία.

Η ανακοίνωση του Κτηματολογίου σημειώνει ότι «όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr».

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο σε επτά περιφερειακές ενότητες της χώρας και συγκεκριμένα σε Λασίθι, Πιερία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Κορινθία, Αργολίδα και Αρκαδία.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις περιοχές αυτές, καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής, όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Όσοι ιδιοκτήτες διαμένουν στην Αττική, μπορούν να επισκεφθούν το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου (Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι) καθημερινά 08:00-16:00 και κάθε Τετάρτη από 08:00-20:00.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, οι οποίοι μετά τις 22 Μαρτίου θα εξυπηρετούνται στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές άρχισε στις 17-12-2018 και μετά την παράταση λήγει στις 03-05-2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 18-06-19 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, διαφορετικά επέρχονται οι κατά τον νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Οι υπόχρεοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 08:30 έως τις 15:30 στο τηλέφωνο 210-6505600 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr.