Να γίνει σημαιοφόρος στη στρατιωτική παρέλαση, Κρητικός Αλεξιπτωτιστής Μπούχλης: Αποδέχομαι την τιμωρία

Κρητικός Αλεξιπτωτιστής: Να γίνει σημαιοφόρος στη στρατιωτική παρέλαση, ζητάει ο δημοσιογράφος Ευθύμιος Πέτρου με άρθρο του στην Εστία

Γράφει ο Ευθύμιος Πέτρου*

Αυτός ο Κρητικός είναι άξιος των προγόνων του. Και ιδιαιτέρως εκείνων οι οποίοι πριν 100 και πλέον χρόνια ξεκίνησαν από την -αυτόνομη ακόμη- Κρήτη και σήκωσαν τα όπλα κατά των βαρβάρων που επιβουλεύονταν την Μακεδονία.

Ήσαν εκείνοι που υπήρξαν ο κυματοθραύστης απέναντι στην προσπάθεια εκσλαβισμού της ελληνικής ψυχής των Μακεδόνων.

Ήσαν οι «άτακτοι» που απετέλεσαν την προφυλακή του Ελληνικού Στρατού που το 1912 απελευθέρωσε τα χώματα της Μακεδονίας.

Αυτός ο Κρητικός εκλήθη να υπηρετήσει την θητεία του. Και υπερέβη το στενά εννοούμενο καθήκον.

Οικεία και ελευθέρα βουλήσει εδήλωσε αλεξιπτωτιστής και από τους ουρανούς που διέσχιζε έστειλε το μήνυμα του σε ολόκληρη την Ελλάδα: «Μακεδονία Ξακουστή».

Αυτό τραγουδούσε πέφτοντας με το αλεξίπτωτο και δεν υπήρξε ελληνική ψυχή που να μην την άγγιξε ο αυθόρμητος τόνος της φωνής του και η ήρεμη αποφασιστικότητα του βλέμματός του.

Ναι, αυτός ο Κρητικός παραβίασε κάποιους κανόνες ασφαλείας. Αλλά αλίμονο στους Στρατούς που περιμένουν να κερδίσουν νίκες τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας.

Αναρωτήθηκαν αυτοί που -υποκριτικά- μιλούν για ασφάλεια ποιους κανόνες τήρησαν οι Μακεδονομάχοι; Ποιους κανόνες τήρησαν οι πρόγονοι μας που πήραν τα όπλα το 1821;

Ναι πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά.

Αλλά είναι από τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ο διοικητής του θα πρέπει να τον επιπλήξει δημοσίως και, στην συνέχεια κάποιος ανώτερος -γιατί όχι ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης;- να τον καλέσει, ανεπισήμως και, να του σφίξει το χέρι.

Κι εκείνη την στιγμή θα διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των Ελλήνων. Για τους οποίους το τραγούδι του αλεξιπτωτιστή υπήρξε αναβάπτιση στα νάματα των εθνικών ιδεωδών.

Αυτόν τον Κρητικό πρέπει να το δούμε σε λίγες μέρες, όταν στην επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Στρατός θα παρελαύνει σημαιοφόρο των καταδρομών.

Δεν ξέρουμε αν προβλέπεται ή δεν προβλέπεται από κανονισμούς. Ξέρουμε ότι τα εθνικά μηνύματα δεν δίδονται δια των κανονισμών.

Και επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται. Ο Κρητικός αλεξιπτωτιστής που μίλησε στις ψυχές των Ελλήνων παραμένει στις ειδικές δυνάμεις.

Μετά τον σάλο που έχει εγερθεί το ΓΕΣ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «απλώς» ελέγχεται.

Ότι διεξάγεται μια «απλή διοικητική εξέταση» που αφορά μόνον στην ενδεχομένη παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Ας προσέξουν όμως οι αρμόδιοι. Από αυτόν τον Καταδρομέα την «πουλάδα» δεν μπορούν να την αφαιρέσουν. Αυτό προβλέπουν οι κανονισμοί που με τέτοια ευλάβεια επικαλούνται.

Έχει κάνει τα πέντε προβλεπόμενα άλματα, που σημαίνει ότι η εκπαίδευσίς του έχει ολοκληρωθεί. Και στην συνείδηση του Έθνους θα είναι ο Καταδρομέας-Σύμβολο.

Που γεφυρώνει την ιστορία… με το σήμερα… με το αύριο… Και για μιαν ακόμη φορά την Κρήτη με την Μακεδονία.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εστία» το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019