Μεταθέσεις 2019: Συνεδριάζει Παρασκευή το ΣΜΑΝ για Συνταγματάρχες Κρίσεις 2019 - Στρατός Ξηράς - Ταξίαρχοι: Πού σταμάτησε το ΑΣΣ

Κρίσεις 2019 – Στρατός Ξηράς – Ταξίαρχοι: Πού σταμάτησε το ΑΣΣ στην επετηρίδα – Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες και τι περιμένουμε από Δευτέρα

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Η παρουσία του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στο φόρουμ των Δελφών και οι υποχρεώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας σήμαναν «σιγή» στις ανακοινώσεις για τις κρίσεις 2019 στον Στρατό Ξηράς.

Δεν σήμαναν όμως την διακοπή τους, καθώς  το Σάββατο συνεχίστηκε η συνεδρίαση του ΑΣΣ.

Η συνεδρίαση του ΑΣΣ θα συνεχιστεί και σήμερα, λένε οι τελευταίες πληροφορίες, καθώς παρά το γεγονός ότι επιθυμούσαν να έχουν τελειώσει μέχρι το Σάββατο το βράδυ, αυτό δεν κατέστη δυνατόν και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Μέχρι στιγμής έχουν φύγει 8 υποστράτηγοι και 24 από τους 110 Ταξιάρχους και αναμένεται να φύγουν και ορισμένοι ακόμα, παρασυρόμενοι από τις προαγωγές κατ’ εκλογήν.

Το ΑΣΣ έχει ήδη κάνει τις επιλογές του, αλλά αναμένεται να κυρωθούν οι πίνακες από Δευτέρα όταν μπορέσουν να πάρους τις υπογραφές υπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr το μαχαίρι φθάνει μέχρι περίπου το νούμερο 40 στην επετηρίδα των Ταξιάρχων. Έχουν «ξεκαθαρίσει» όλοι όσοι βρίσκονταν σε αυτό τον βαθμό για 3 χρόνια.

Οι πληρφορίες λένε ότι σταμάτησαν ακριβώς σε αυτό το όριο κι έτσι στην επετηρίδα θα υπάρχουν πλέον ταξίαρχοι που θα έχουν τον βαθμό δυο χρόνια.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων Ταξιάρχων προάγονται στον βαθμό του υποστρατήγου και όσων αποστρατεύονται.

Επίσης την Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι κρίσεις στα Σώματα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί μόνο για τα όπλα.