Κούβα: Οι ΗΠΑ ζητούν συμμετοχή των συμμάχων στις κυρώσεις που αναμένεται να εξαγγείλουν, λόγω βοήθειας της Αβάνας στον Μαδούρο

Την ώρα που στην Ελλάδα συζητάμε για το αεροσκάφος της κυβέρνησης του Μαδούρο, οι ΗΠΑ ανοίγουν νέο μέτωπο κυρώσεων στις χώρες που συμπαρίστανται στην Βραζιλία, εξαγγέλοντας μέτρα κατά της Κούβας.

Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να επιβάλει μια νέα δέσμη σαρωτικών κυρώσεων κατά της κουβανικής κυβέρνησης, λόγω της στήριξης που παρέχουν στην κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό δίκτυο Fox, επικαλούμενο πηγή της ομάδας εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Μάλιστα ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Ο Μπόλτον έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις κυρώσεις στις στρατιωτικές και τις μυστικές υπηρεσίες της Κούβας για τον «σαφή» ρόλο της Αβάνας στην «παρακώλυση της δημοκρατίας και στην υποκίνηση της καταστολής στη Βενεζουέλα».

Ανώτερη υπάλληλος από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε χθεσινή τηλεφωνική συνέντευξη με Ευρωπαίους δημοσιογράφους την οποία παρακολούθησε το Armyvoice.gr επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζονται μέτρα κατά της Κούβας, με αφορμή τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επικαλούμενη στοιχεία από ΜΚΟ υποστήριξε ότι πάνω από 2.873 συλλήψεις πολιτών πραγματοποιήθηκαν το 2018 με 405 από αυτές να είναι αυθαίρετες κρατήσεις που σημειώθηκαν μόνο τον Φεβρουάριο του 2019.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Κούβα για εκδημοκρατισμό και θα υποσηρίζει τον κουβανικό λαό που θέλει να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην χώρα του, είπε χαρακτηριστικά η ανώτερη υπάλληλος απο το υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ζητούν από τους συμμάχους τους στην Ευρώπη να συμμετέχουν στην λήψη μέτρων κατά της Κούβας.

«Το ζήτημα των εθνικών συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών δεν περιλαμβάνει μόνο ενέργειες στην Κούβα αλλά και όλες τις σχέσεις μας διεθνώς. Πραγματοποιήσαμε αρκετές συνομιλίες σε ευρωπαϊκές και άλλες πρωτεύουσες και συντάξαμε μια ομάδα χωρών της ΕΕ  για να συζητήσουμε τις ανησυχίες τους}, είπε χαρακτηριστικά η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com