«Κλάψα» πάλι η ΠΟΜΕΝΣ για το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ – Γιατί την «γράφουν»; Νέα ανακοίνωση – ομολογία αποτυχίας – Τι συμβαίνει;


Μια ανακοίνωση – ομολογία ότι παρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες με πολιτικούς που έχει βγάλει τον τελευταίο χρόνο η ΠΟΜΕΝΣ και τα δεκάδες βίντεο που έχει αναρτήσει, κανένας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ασχολείται μαζί της!

Στην ανακοίνωση διαμαρτύρεται γιατί δεν κλήθηκε να σχολιάσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

«Δυστυχώς, κατά την προετοιμασία και σύνταξη του ανωτέρω νομοσχεδίου ουδέποτε κλήθηκε η Ομοσπονδία μας, ως νόμιμη θεσμική εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών, να διατυπώσει τις απόψεις της για τα ζητήματα που ρυθμίζονται με αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Από αυτό το στοιχείο που η ίδια η συνδικαλιστική οργάνωση δίνει στην δημοσιότητα, προκύπτει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αμφισβητεί ευθέως το «νόμιμη θεσμική εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών».

Αν το υπουργείο ειχε αναγνωρίσει αυτή την ιδιότητα για την ΠΟΜΕΝΣ, πράγματι θα έπρεπε να την είχε καλέσει για ενημέρωση. Συνεπώς μάλλον κάτι άλλο τρέχει και δεν έχει αναγνωριστεί και κυρίως δεν έχει ενταχθεί στην διαδικασία της ενημέρωσης.

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι η μη αναγνώριση, έχει και οικονομικό σκέλος. Σύμφωνα με τον ψηφισθέντα νόμο για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό, το δευτεροβάθμιο όργανο των στρατιωτικών, δηλαδή η ομοσπονδία, δικαιούται να παίρνει συνδρομές από τα μέλη της, χρήματα τα οποία θα παρακρατούνται από τους μισθούς των στρατιωτικών.

Ωστόσο επειδή ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το δικαστικό τοπίο με τις δυο Ομοσπονδίες που βρίσκονται σε διαμάχη, μάλλον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν κάνει κάποια κίνηση να πάρει θέση υπέρ της μιας ή της άλλης Ομοσοπνδίας.

Και είναι τελικά προς το συμφέρον του υπουργείου η ατέλειωτη διαμάχη και τα δικαστήρια τα οποία έχει κάνει η ΠΟΜΕΝΣ κατά της ΠΟΕΣ και τις αγωγές της ΠΟΜΕΝΣ κατά δεκάδων στρατιωτικών με τις οποίες αξιώνει αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων!

Προφανώς όσο η ΠΟΜΕΝΣ συντηρεί το κλίμα των δικαστηρίων διευκολύνει και την πολιτική ηγεσία να βρίσκει πάτημα για να μην ασχολείται με τον στρατιωικό συνδικαλισμό.

Και ας βγάζει διαρκώς «δακρύβρεχτες» ανακοινώσεις ότι δεν την καλεί κανένας στα θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς.

Μόνοι χαμένοι τελικά οι στρατιωτικοί που εμπιστεύτηκαν συνδικαλιστές οι οποίοι ακόμα και μετά από τις εκατοντάδες φωτογραφίες με χαμόλεγα και χειραψίες με πολιτικούς, παραδέχονται έμμεσα ότι δεν μπορούν να προσασπίσουν τα συμφέροντα των στρατιωτικών.

 

 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω