ΚΕΑ Μαρτίου 2019 Πληρωμή - Τελευταία νέα

ΚΕΑ Μαρτίου 2019 Πληρωμή – Τελευταία νέα για την ημερομηνία που θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 

Με αγωνία περιμένουν χιλιάδες δικαιούχοι του ΚΕΑ Μαρτίου 2019 την ημερομηνία της πληρωμής. Η ημερομηνία θα οριστεί με απόφαση που αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες.

Οι δικαιούχοι θ’ ανέρχονται κοντά στους 300.000, ενώ αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους πάνω από 66 εκ. ευρώ.

Η πληρωμή αναμένεται να γίνει την τελευταία εβδομάδα του μήνα, δηλαδή το διάστημα μεταξύ 21 έως 29 Μαρτίου.

ΚΕΑ Μαρτίου 2019 Τα ποσά

Πόσα χρήματα θα λάβουν οι δικαιούχοι

  • Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Το ΚΕΑ συνδέεται επίσης με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, η παροχή σχολικών γευμάτων, η παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Η πληρωμή του ΚΕΑ, όπως γίνεται κάθε φορά θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.