Τι καιρό θα κάνει στην παρέλαση 28η Οκτωβρίου καιρός Αγίου Πνεύματος 2019: Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο Καθαρά Δευτέρα 2019: Τι καιρό θα κάνει - 25η Μαρτίου- «Μερομήνια» Καιρός 20 Φεβρουαρίου - Meteo Καιρός 27 Δεκεμβρίου 2018

Καθαρά Δευτέρα 2019: Τι καιρό θα κάνει – 25η Μαρτίου- Τι λένε τα «μερομήνια» για τις καιρικές συνθήκες στο τέλος της άλλης εβδομάδας και την εθνική εορτή

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου.

Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Τα Μερομήνια κάνουν λόγο αρχικά, το πρώτο δεκαήμερο, Μαρτίου για κρύο καιρό και με λίγα φαινόμενα κατά περιόδους. Βροχές και χιόνια στα βουνά από 3 έως 5 του μηνός.

Μετά το πρώτο δεκαήμερο ο καιρός θα καλμάρει, το ίδιο και η θερμοκρασία. Η Καθαρά Δευτέρα, στις 11 Μαρτίου, δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα, παρά μόνον τοπικές βροχές ενώ η θερμοκρασία θα είναι ανοιξιάτικη.

 Τι καιρό θα κάνει – 25η Μαρτίου στην παρέλαση;

Αντίθετα, για την περίοδο της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου τα Μερομήνια προβλέπουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βροχές και μπόρες.