Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρινέζας Βαμβακάρη με θέμα «Η θηλυκή πλευρά των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις».

Η IMAGE+TECH expo & Photovision 2019 φιλοξενεί την ατομική έκθεση της φωτογράφου που θα πραγματοποιηθεί στο HELEXPO MAROUSSI, από 5 έως & 7 Απριλίου 2019.

Η δουλειά που θα παρουσιάσει αποτελείται από πορτραίτα γυναικών. Σε αυτό το πρότζεκτ αναδεικνύει την θηλυκή πλευρά των γυναικών που εργάζονται στις ένοπλες δυνάμεις.

Ποιες είναι πραγματικά? Είναι απλά υπαξιωματικοί και αξιωματικοί ενεργοί στο καθήκον?

Όχι… αγαπάνε την δουλειά τους…αγαπάνε τις οικογένειες τους και την πατρίδα… αλλά πάνω από όλα απολαμβάνουν το γεγονός ότι είναι γυναίκες!

Αιχμαλώτισε με τον φακό της αυτή την καθημερινή τους “αλλαγή”..!

Τις φωτογράφησε στην δουλειά τους με τους ασπρόμαυρους τόνους της επιχειρησιακής τους περιβολής και στα σπίτια τους με τα αγαπημένα τους γεμάτα χρώματα ή και υφές σύνολα.

Αποφάσισαν να μπουν στον ¨ρόλο¨του μοντέλου έστω και για λίγες ώρες ξεφεύγοντας από το αυστηρό καθεστώς της εργασίας του και υποδυόμενες κορίτσια άλλων εποχών!

Όλες είχαν την επιθυμία να διαλέξουν μια δεκαετία περασμένη και να βαφτούν και ντυθούν ανάλογα. Αυτές είναι οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων!

Πιστές στο καθήκον, πιστές στην πατρίδα και πιστές στο να μην ξεχνάνε ότι είναι γυναίκες.

Η Μαρίνεζα Βαμβακάρη γεννήθηκε στην Κυπαρισσία της Μεσσηνίας και μεγάλωσε στη Σύρο. Είναι απόφοιτη της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Έχει ειδικευτεί στο Φωτορεπορτάζ και έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια διαφόρων κατηγοριών στον τομέα της φωτογραφίας.

Με την φωτογραφία ασχολείται από το 2001 και εξάσκησε την πρακτική της ως βοηθός καθηγητή του τμήματος φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Έχει εργαστεί στο χώρο της μόδας, της διαφήμισης και του ρεπορτάζ και τώρα εργάζεται ως φωτογράφος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι εκτυπώσεις των φωτογραφιών που θα βρίσκονται στο περίπτερο της φωτογράφου έγιναν με την υποστήριξη της εταιρείας El greco album. Album.gr