Κικίλιας – Άδωνις – ΠΟΜΕΝΣ στην προεκλογική μάχη της ΝΔ – Η Γαλάζια παράταξη αλλάζει προεκλογικά τη θέση της για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό, για χάριν της κάλπης.


Γράφει η Ιωάννα Ηλιάδη

Το “Γαλάζιο” συνέδριο της ΠΟΜΕΝΣ, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, με την ευγενική χορηγία του υποψηφίου της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίκων Κώστα Μπακογιάννη, φαίνεται ότι σηματοδότησε και την αλλαγή της γραμμής του κόμματος για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Η ΝΔ πλέον ενισχύει τον κομματισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και αναγνωρίζει τον στρατιωτικό συνδικαλισμό τον οποίο ήθελε να καταργήσει.

Η στάση της ΝΔ όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό ήταν κάθετα αντίθετη και μάλιστα δια στόματος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Θανάση Δαβάκη είχε δηλώσει ότι εφόσον η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.

Έκτοτε βέβαια κύλησαν δυο χρόνια και η γαλάζια παράταξη απέκτησε την δική της έκφραση στον στρατιωτικό συνδικαλισμό.

Με πρωταγωνιστές κυρίως άτομα που είχαν υπηρετήσει σε υπουργικά γραφεία και στην συνέχεια υπέστησαν δυσμενείς μεταθέσεις, η δεξιά παράταξη βρήκε τους εκπροσώπους της – χακί συνδικαλιστές.

Και σήμερα φαίνεται πως οι συνδικαλιστές της δεξιάς έχουν καταφέρει να αλλάξουν στην πράξη την θέση της Νέας Δημοκρατίας για τον στρατιωτικό συνδικαλισμό και να οραματίζονται ότι όταν έρθουν στα πράγματα θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις όποιες αδικίες θεωρούν ότι έχουν υποστεί.

Είναι χαρακακτηριστικό ότι μετά το συνέδριο με χορηγία στελεχών και φορέων που ελέγχει η ΝΔ, ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, είχε για πρώτη φορά επίσημη συνάντηση με τους στρατιωτικούς συνδικαλιστές.

Η συνάντηση που ανακοινώθηκε από την ΠΟΜΕΝΣ, σηματοδοτεί και την αλλαγή πλεύσης της ΝΔ στον τομέα των στρατιωτικών, καθώς ο ίδιος ο τομεάρχης αναγνωρίζει πλέον το δικαίωμα του συνδικαλισμού στο στράτευμα.

Μάλιστα οι συνδικαλιστές για να εξφράσουν τις ευχαριστίες τους, και ενόψει του προεκλογικού αγώνα που έχει ξεκινήσει ήδη η ΝΔ, έστπευσαν να ανταποδώσουν την αναγνώριση και να ευχαριστήσουν ουσιαστικά τον πρόεδρο της ΝΔ ανακοινώνοντας:

«Η πρόταση του Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ κ. Κικίλια, ότι το ΥΠΕΘΑ οφείλει να περάσει στον 21 αιώνα σε όλα τα θέματα, πρέπει να αποτελέσει σημαία και να εισακουστεί θετικά από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, εκθέτοντας φωνές που εκπροσωπούν περασμένους αιώνες, ακόμα και στο θέμα της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών». 
Δείτε ολόκληρη την τελευταία εκπομπή Ευπειθώς Αναφέρω

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Κικίλια για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
Επόμενο άρθρο6 Μαρτίου Σαν σήμερα ο Νικηφόρος Φωκάς στο Εμιράτο της Κρήτης
Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Άργος. Εργάστηκε πάνω από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος κυρίως σε εφημερίδες, καλύπτοντας το στρατιωτικό ρεπορτάζ. Έχει καλύψει ειδησεογραφικά τον πόλεμο στην Σομαλία, την κρίση στην Ουκρανία και την κρίση στα Σκόπια με την απόσχιση από την Γιουγκοσλαβία. Το 2015 -2016 ήταν βασικός συντάκτης στο onalert.gr. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε το Armyvoice.gr. Είναι ενεργό μέλος της ΕΣΗΕΑ από το 1998. Εκλέχθηκε δυο φορές εκπρόσωπος των συντακτών του Εθνους στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Δημοσιογραφία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα Social Media ως περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από το χάος και την πολυπλοκότητα. Έχει επίσης ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λειψών, για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ακριτική Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Ιστορίας (ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ).