ΓΕΕΘΑ – Παραίτηση υποστράτηγου: Αχτίδα για εξεύρεση λύσης στην υπόθεση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στον πλέον ευαίσθητο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την αποκάλυψη έκανε το Armyvoice.gr και η είδηση διαδόθηκε αστραπιαία. Αρκετοί μάλιστα έσπευσαν να την οικειοποιηθούν και να την παρουσιάσουν ως δική τους, εμφανιζόμενοι ανερυθρίαστα ως ειδικοί ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από την ημέρα που ο υποστράτηγος Τερεζάκης υπέβαλε την παραίτησή του, όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ με απόφασή του αναίρεσε προηγούμενη απόφασή του που τοποθετούσε επικεφαλής στις διευθύνσεις του Ε’ Κλάδου στο Επιτελείο.

Η πρώτη απόφαση την οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε υπογράψει, επικύρωνε τον σχεδιασμό που είχε κάνει ο υποστράτηγος, ο οποίος ανέλαβε να ηγηθεί του κλάδου των πληροφοριών στο ΓΕΕΘΑ.

Αιφνιδιαστικά όμως και χωρίς καμία εξήγηση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ άλλαξε την απόφασή του και έκανε ανακατανομή διευθυντών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του υποστράτηγου, ο οποίος θεωρώντας ότι η ιεραρχία τον ακυρώνει, υπέβαλε την παραίτησή του.

Το μήλον της έριδας είναι η διεύθυνση πληροφοριών την οποία ο υποστράτηγος θέλει να αναβαθμίσει και είχε τοποθετήσει εκεί συγκεκριμένο Ταξίαρχο ο οποίος είναι επίσης άριστος γνώστης των ελληνο-τουρκικών.

Ο Ταξίαρχος, ο οποίος έχει υπηρετήσει στην Τουρκία 8,5 χρόνια (κάτι που δεν συνηθίζεται για Έλληνες στρατιωτικούς), γνωρίζει πολύ καλά την κατάστααση στην χώρα και επιθυμούσε να αναλάβει την αρόδια διεύθυνση.

Φαίνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, άκουσε τις αιτιάσεις του και έτσι αποφάσισε να παρακάμψει τον υποστράτηγο, χωρίς όμως να υπολογίσει ότι θα κάνει πράξη την παραίτηση που έλεγε ότι θα υποβάλει.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα, καθώς πρόκειται για τον πλέον ευαίσθητο κλάδο του ΓΕΕΘΑ και σίγουρα δεν είναι κάτι που οφελεί την χώρα μας.

Ωστόσο μέχρι και πριν 3 ημέρες τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εμφανιζόταν ανυποχώρητος, όσο και ο Υποστράτηγος ο οποίος είχε πρωτοκολήσει την παραίτηση, για να μην μπορεί να την ανακαλέσει.

Χθες όμως άρχισε να φαίνεται ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποια λύση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr χθες το μεσημέρι κυκλοφόρησε υπηρεσιακό σημείωμα που  φέρει τον υποστράτηγο να βρίσκεται σε άδεια.

Την άδεια πράγματι την είχε ζητήσει. Αλλά από την στιγμή που υπέβαλε παραίτηση προς τι η άδεια, αναρωτούνται στελέχη του ΓΕΕΘΑ.

Φαίνεται ότι το υπηρεσιακό σημείωμα αυτό δίνει την ευκαιρία να μεσολαβήσει χρόνος ώστε να γίνουν ενέργειες μήπως και δοθεί λύση στην κρίση.

Ενδεχομένως να είναι συναφής και με την επιστροφή του υπουργού άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη από τις ΗΠΑ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και έχει προσωπική άποψη.

Πάντως θα είναι μεγάλο κρίμα να χαθούν δυο ιδιαίτερα ικανά σταλέχη από τον ευαίσθητο Ε’ Κλάδο των πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com