Εθνική οδός: Άρματα για την στρατιωτική παρέλαση αύριο 20 Μαρτίου

Εθνική οδός: Άρματα για την στρατιωτική παρέλαση αύριο 20 Μαρτίου – Θα κινηθούν από τον Αυλώνα στο 301 στρατιωτικό εργοστάσιο προς τους Αγίους Αναργύρους

Μεγάλη προσοχή και υπομονή θα πρέπει να έχουν ο οδηγοί που θα κινηθούν αύριο στην εθνική οδό στο τμήμα μεταξύ του Αυλώνα και των Αγίων Αναργύρων.

Από τις 11:30 το πρωί θα συναντήσουν στρατιωτική φάλαγγα που θα μεταφέρει άρματα από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα Αττικής προς το 301 Εργοστάσιο Βάσεως στο ύψος της Λεωφόρου Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους.

Οι αρματοφορείς θα μεταφέρουν πλομηχανήματα και οχήματα που θα λάβουν μέρος στην στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821 στην Αθήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, θα κινηθούν αντίστροφα για να επιστρέψουν στον Αυλώνα.

25η Μαρτίου: η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ο εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γίνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο, την ημέρα εορτασμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Συνήθως οι εκδηλώσεις εορτασμού περιλαμβάνουν παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις την ίδια ημέρα ή την προηγούμενη.

Οι μεγαλύτερες εκδηλώσεις είναι στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα την 25η Μαρτίου, ενώ την προηγούμενη, στις 24 Μαρτίου, γίνεται μαθητική εορτή στα σχολεία της χώρας.

Σε άλλους Δήμους γίνονται παρελάσεις στρατιωτικών τμημάτων, μαθητών, συλλόγων κλπ. καθώς και δοξολογίες σε ναούς.

Ο εορτασμός σε αυτή την ημέρα καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 / 15(27)-3-1838 από την Κυβέρνηση του Όθωνα.