Επίδομα ενοικίου 2019: Η δήλωση μισθωτηρίου συμβολαίου και ο αριθμός που πρέπει να δηλωθεί στην πλατφόρμα epidomastegasis.gr

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης για το επίδομα ενοικίου 2019 στο epidomastegasis.gr είναι ο αριθμός δήλωσης μισθωτηρίου συμβολαίου. Συνήθως ο ιδιοκτήτης ανεβάζει το μισθωτήριο στο TaxisNet και ο ενοικιαστής λαμβάνει ειδοποίηση να την αποδεχθεί.

Σε περίπτωση παλαιάς μίσθωσης, εάν ο ιδιοκτήτης δεν έχει ανανεώσει το μισθωτήριο συμβόλαιο στην εφορία και έχει λήξει,

ή εάν το μισθωτήριο λήγει σύντομα, θα πρέπει να κάνει την ανανέωση, και στην συνέχεια ο ενοικιαστής να αποδεχθεί και να λάβει τον αριθμό δήλωσης μισθωτηρίου συμβολαίου.

Πώς δηλώνουμε  το μισθωτήριο συμβόλαιο στο TaxisNet

Οδηγίες της ΑΑΔΕ με την μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων για την δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας (Μισθωτήρια Ακινήτων) στο TaxisNet

Η δήλωση του μισθωτηρίου Βήμα-βήμα

1. Συμπληρώνω τους Α.Φ.Μ. των Εκμισθωτών
2. Συμπληρώνω τους Α.Φ.Μ. των Μισθωτών
3. Συμπληρώνω την ημερομηνία σύνταξης του συμφωνητικού, από – έως και το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα
4. Συμπληρώνω τον ΑΤΑΚ
5. Συμπληρώνω τον αριθμό Παροχής Δ.Ε.Η.
6. Συμπληρώνω το Ενεργειακό Πιστοποιητικό
Προθεσμία

Η δήλωση υποβάλλεται μέχρι το τέλος του επομένου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την τροποποίηση της.

Επίδομα ενοικίου 2019 Αιτήσεις στο  epidomastegasis.gr

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.epidomastegasis.grπου δημιούργησε η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (www.idika.gr).

Η είσοδος γίνεται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet, ενώ, όσοι πολίτες επιθυμούν βοήθεια, μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Κοινότητας της περιοχής τους.

«Η πλατφόρμα θα βρίσκεται συνεχώς σε λειτουργία, ώστε να υποδέχεται αιτήσεις ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι δικαιούχοι του επιδόματος ενοικίου θα εισπράξουν αναδρομικά το επίδομα από την 1η Ιανουαρίου του 2019, εφόσον έχουν μισθωτήριο από την αντίστοιχη ημερομηνία.

Μέσω της ίδιας πλατφόρμας θα διεξάγονται και οι απαραίτητες διασταυρώσεις για τα μισθωτήρια συμβόλαια με χρήση στοιχείων του Taxisnet.

  • Είσοδος στην πλατφόρμα με τους κλειδάριθμους του taxisnet
  • Πιστοποίηση του ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου
  • Θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία (προσωπικά, επικοινωνίας, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία, σύνθεση νοικοκυριού κ.α.)
  • Ο δικαιούχος θα πρέπει να συμπληρώνει τον αριθμό του μισθωτηρίου συμβολαίου του
  • Εφόσον απαιτείται συναίνεση από άλλα μέλη του νοικοκυριού, αυτή θα πρέπει να εξασφαλίζεται πριν υποβληθεί η αίτηση.
  • Οριστική υποβολή της αίτησης

 Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com