Εκλογές ΕΑΑΝ 17 Μαρτίου: «Να ανοίξουμε νέους ορίζοντες» για την Ένωση, καλεί τα μέλη ο υποψήφιος πρόεδρος Ναύαρχος Ιωάννης Σαμαράς 

Ανοίγουν αύριο 17 μαρτίου σε όλο την Ελλάδα οι κάλπες για τις εκλογές ΕΑΑΝ. Ο υποψήφιος για την προεδρία ναύαρχος Ιωάννης Σαμαράς, δίνει το στίγμα του.

Γράφει ο Ιωάννης Σαμαράς

Έλαβα την απόφαση να συμμετέχω στις αρχαιρεσίες της ΕΑΑΝ  στις 17 Μαρτίου για τη θέση του Προέδρου, διότι πραγματικά πιστεύω ότι η Ένωση χρειάζεται ανανέωση και ενίσχυση.

Αυτές οι εκλογές έχουν ιδιαίτερο νόημα και σημασία, καθώς τα χρόνια που έρχονται είναι κρίσιμα.

Είναι θεμελιώδους σημασίας να δώσουμε μια νέα προοπτική στην Ένωσή μας -με προτάσεις, νέες ιδέες, χρήσιμες δράσεις- και αυτό θα είναι και το προσωπικό μου στοίχημα.

Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό είναι να ανοίξουμε νέους ορίζοντες για την ΕΑΑΝ -πέρα από διαχωριστικές γραμμές- χωρίς φόβους και εσωστρέφεια, αλλά και να υπάρξει η δυνατότητα να λαμβάνονται αποτελεσματικές αποφάσεις, άμεσα και δημοκρατικά.

Οι εκλογές αφορούν επιλογές. Τα μέλη της Ένωσης θα δώσουν με την ψήφο τους ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο επόμενο ΔΣ για να προσπαθήσει -με άμεσες πρωτοβουλίες, αφοσίωση και συνεργασία- να υλοποιήσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Τα μέλη μας θα υποστηρίξουν τους ανθρώπους που κρίνουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους με τόλμη, όρεξη, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ο εκσυγχρονισμός της ΕΑΑΝ, με σοβαρή παρουσία και άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο για το τι πρέπει να γίνει, είναι ο δρόμος προς το μέλλον.

Δεν πρέπει να εστιάσουμε σε κενά συνθήματα και σε επιφανειακές αλλαγές.

Η προοπτική ουσιαστικής επιτυχίας της Ένωσής μας δύναται να οικοδομηθεί μόνο πάνω σε στέρεες βάσεις υπό το φως ρητά διαμορφωμένων θέσεων.

Συναφώς, όταν δίδεται έντονη προσοχή στις ανάγκες του συνόλου, υφίσταται από όλους ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον ως προς τους στόχους, το οποίο οδηγεί με τη σειρά του στο βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και την ενθάρρυνση νέων πρωτοβουλιών και προτάσεων.

Απαιτείται ριζική και ουσιαστική αναβάθμιση της σχέσεως της ΕΑΑΝ με το σύνολο των μελών της, η οποία θα συνδράμει καθοριστικά στη διαμόρφωση των κατάλληλων προϋποθέσεων όσον αφορά τη δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας μέσω της κατάλληλης και ενισχυμένης νομικής συνεργασίας/συνδρομής.

Μόνο ένα θετικό κλίμα συνεργασίας, με πνεύμα αλληλοκατανόησης και συναδελφικότητας, μπορεί να συμβάλλει στην πραγματική επιτυχία της Ένωσης.

Η λύση, όμως, των κοινών μας προβλημάτων απαιτεί νέες ιδέες, αλλά και γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα. Άλλωστε, αρκετές πρωτοβουλίες είναι αποκλειστικά θέμα βούλησης, συντονισμού, συνεργασίας και σκληρής δουλειάς, και όχι θέμα διαθέσιμου μπάτζετ.

Προσωπικά είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκληση. Είμαι έτοιμος να προσπαθήσω σκληρά ώστε η ΕΑΑΝ να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει.

Αγαπητοί Συνάδελφοι, κανείς δεν περισσεύει. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις δεξιότητές μας σε αυτή την προσπάθεια.

Να είμαστε ειλικρινείς σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να προωθήσουμε τις λύσεις που απαιτούνται.

Δεν ισχυρίζομαι ότι οι εκλογές από μόνες τους θα διορθώσουν αυτομάτως όλα όσα θα έπρεπε ήδη να έχουν αλλάξει από καιρό. Θα είναι, όμως, μια εξαιρετική και αναγκαία αρχή για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Η ψήφος των μελών της Ένωσης είναι το αντίδοτο, αλλά και η ουσιαστική συμμετοχή τους, το πνεύμα και η αποφασιστικότητά τους.

Εξάλλου, η μεγαλύτερη απειλή για το μέλλον της Ένωσής μας είναι να επικρατήσει τελικά η αδιαφορία και ο κυνισμός, που οδηγούν πολλούς κατά τα τελευταία χρόνια στο να απομακρυνθούν από την εκλογική διαδικασία.

Μαζί έχουμε τη δύναμη να διασφαλίσουμε ότι η ΕΑΑΝ θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Καλώ τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές. Ο διευρυμένος διάλογος είναι αναγκαίος όσο ποτέ. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να διεκδικήσουμε μια καλύτερη, πιο λειτουργική, πιο υποστηρικτική ΕΑΑΝ.

Ζητώ, λοιπόν, από τους αγαπητούς συναδέλφους αν συμφωνούν με τις προτάσεις μου, να με ψηφίσουν. Ιδίως επειδή υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να γίνουν άμεσα για την ΕΑΑΝ, καθώς και δράσεις που έπρεπε να έχουν γίνει χθες!

Δεσμεύομαι ότι, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ, θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις -υπό το πρίσμα της διαφάνειας, μεθοδικότητας και αποτελεσματικότητας- προς το συμφέρον του συνόλου των μελών μας!

Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε το μέλλον, αλλά το παρελθόν που επαναλαμβάνεται. Το αίτημα για ανανέωση προσώπων και ιδεών στην ΕΑΑΝ πρέπει να εκφραστεί με έμφαση. Με πράξεις, όχι με λόγια.

Αυτή είναι η αλλαγή στην οποία πρέπει όλοι να πιστέψουμε για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν!Στείλε μας τις δικές σου απόψεις για στρατιωτικά θέματα που σε απασχολούν στο armyvoicegr@gmail.com